Popüler video paylaşım sosyal medya platformlarından olan TikTok için dikkat çeken bir karar ortaya çıktı. Şirketin canlı yayınları için +18 bir kısıtlama sağlayacak bir özellik üzerinde testlere başladığı ifade ediliyor. TikTok’un bu yeni +18 canlı yayınlarında cinsel ve şiddet içerikli görüntülere izin verilmeyecekken, içerik üreticisi sadece 18 yaşından büyüklerin içeriye girmesine izin verebilecek. Her sosyal medya platformunun kötü kullanımları, çocuklar üzerinde olumsuz etkiler oluşturabiliyor. Şirketler ise bu etkilerin engellenmesi üzerine çalışmalarını sürdürürken, geçtiğimiz günlerde Instagram, yaş doğrulama sistemine dair bir haberle gündeme gelmişti. Şimdi ise TikTok’dan canlı yayınlara yönelik yeni özellik ortaya çıktı.

Android için TikTok indir
iOS için TikTok indir

TikTok’a +18 canlı yayın geliyor

24

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından olan TikTok’ta 18 yaş ve daha küçük kullanıcıların canlı yayın izlemesini engelleyecek bir özellik test edilmeye başlandı. Sınırlı sayıda içerik üreticisinin test edebildiği bu yenilik, canlı yayınların yaş kısıtlamasını içerik üreticilerinin tercihine bırakılacak. Söz konusu bu yenilik uygulama ayarlar bölümünde “Yetişkin Konular” adı ile yer alacak. Bu özellik aktif edildiği zaman içerik üreticileri canlı yayınlarına 18 ve altı yaşa sahip üyelerin girişini engellemiş olacak. Özellik ile beraber çıplaklık ve şiddet yayınlarına izin verilmiş olunmayacak. Bu noktada o tarz yayınlar engellenmeye devam edilecek.

TikTok, canlı yayınlardaki topluluk kurallarını uygulamaya devam edecek. Özellikle küçük yaştaki kullanıcıların yetişkin içerikli yayınlara girişinin engellenmesinde kullanılacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir