Son günlerde Amerika’da önerilen bir yasakla yeniden gündeme gelen TikTok, Çin’deki çalışanlarla veri paylaşımını kabul etti.

Apple ve Google’a çağrı, TikTok’u kaldırın

Geçtiğimiz günlerde ABD hükümetiyle başı derde giren TikTok’tan heyecan verici haberler gelmeye devam ediyor. TikTok’un geçen hafta şirket içi görüşmelerin sızdırılmasının ardından ABD tüketici verilerini Çin’deki çalışanları ile paylaştığı iddia edildi. TikTok’tan ilk başta yalanlayan ve kullanıcı verilerinin Amerika Birleşik Devletleri’nde saklandığını söyleyen bir itiraf ifadesi geldi. ABD Senatosu’nu son gelişmeler hakkında açıklama yapan TikTok, ByteDance ticari marka sahibinin çalışanlarının ABD kullanıcı verilerine erişimi olduğunu söyledi.

Android için TikTok indir
iOS için TikTok indir

TikTok’a göre bu bir veri ihlali değil!

Çinli çalışanların verilere erişimini kabul eden ByteDance, olayı bir veri ihlali olarak görmediğini bildiriyor. Şirket, çalışanların güvenlik ekiplerinin gözetiminde ve ayrıntılı yetkilendirme prosedürlerini izleyerek kullanıcı verilerine erişebileceğini belirtirken, bu verilerin yalnızca herhangi bir akut siber güvenlik endişesini gidermek için kullanılabileceğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Senatosu, ByteDance’in açıklamalarını yeterince samimi bulmuyor. Uzmanlar, popüler sosyal ağlarda bu tür ifadelere yer olmadığına inanıyor.

Son olaylar, TikTok ile ilgili ilk veri sızıntısı iddiaları değil. 2020’de Trump yönetimi, ByteDance’in bir veri ihlali olduğunu iddia etti ve ABD şirketinin denetiminin yerel bir şirkete devredilmesi gerektiğini söyledi. Aksi takdirde, Amerika Birleşik Devletleri’nde tamamen yasaklanabilir. Şu anda TikTok’un akıbeti bilinmiyor. Şirketler, Federal İletişim Komisyonu’nun Google ve Apple’dan TikTok uygulamalarını Mağaza’dan kaldırma talebine henüz yanıt vermedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir