Son yıllarda en çok kullanılan sosyal medya platformu olan TikTok’ta bağış toplamak artık yasak! İşte detaylar;

TikTok Now Türkiye’de kullanıma açıldı

Çin merkezli sosyal ağ uygulaması TikTok, şu ana kadar dünya çapında milyarlarca insan tarafından indirildi. Dünya çapında büyük başarılar elde etse de ABD ile Çin arasındaki teknoloji savaşlarının bir parçası olan TikTok bu başarıyı tarafsız bir şekilde sürdürmek için bazı kısıtlamalara gidiyor. ABD ara seçimleri yaklaşırken, TikTok sahibi ByteDance, uygulamanın herhangi bir suç nedeniyle yasaklanacağından korkarak bazı adımlar atmayı planlıyor.

Bu noktada kullanıcıların, TikTok’ta bağış toplamaktan kaçınması gerekiyor. Özellikle siyasi olarak bağlantılı hesaplar için bağış toplama faaliyetleri bazı noktalarda ülke yasalarını ihlal edebilir. Bugün TikTok, blog hesapları konusunda bir açıklama yaparak, ABD merkezli bazı siyasi hesaplar için bağış toplamayı yasakladığını duyurdu.

TikTok siyasetten uzak durmak istiyor!

Donald Trump’ın 2016 yılında başkan seçilmesinin ardından Cambridge Analytica ve Facebook skandalı patlak verdi. Kısa sürede Amerika’da büyük yankı uyandıran olay, sosyal medya platformlarının seçimleri etkileyebileceği endişelerini artırdı.

Facebook’un yaşadığı sorunlara tanık olan sosyal medya platformları, siyasi müdahaleden kaçınmak ve yaptırımlarla karşılaşmak için radikal kararlar almaya başladı. TikTok, son birkaç haftadır siyasi reklamları yasaklıyor. İçerik üreticilerinin bile politik olarak finanse edilen içeriği paylaşmaları yasaktır. Seçimle bağını tamamen koparmak isteyen TikTok, artık hiçbir siyasi hesabın bağış toplayamayacağını duyurdu.

Aynı zamanda siyaset, kurum veya parti hesaplarıyla bağlantılı kişiler de zorunlu doğrulama adı verilen bir uygulamaya tabi tutulacak. Bu hesaplar, iddia ettikleri kişi veya kurum olduklarını doğrulamalı ve mavi tik almalıdır. Aksi takdirde TikTok hesaplara erişimi kısıtlayabilir. Son yaptırımların ABD ile sınırlı olmadığı ve tüm ülkelere yayılacağı düşünülüyor.

iOS için TikTok indir

Android için TikTok indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir