ABD, Çinli TikTok uygulamasının ulusal güvenliklerine karşı bir risk oluşturabilir gerekçesi ile sosyal medya şirketi üzerindeki incelemelerini daha fazla artırdı ve katı kurallar getirdi. Bloomberg’den alınan habere göre TikTok, ABD’nin sunduğu değişikliklerde anlaşamayacak olursa ana şirketi olan ByteDance’den ayrılacak.

TikTok'ta canlı yayın nasıl açılır?

TikTok, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki hükümet yetkilileri tarafından gelen yoğun bir baskıyla karşı karşıya kaldı. Bu baskının yarattığı gerilimde giderek artıyor. 

Yakı kaynaklardan alınan bilgilere göre ise satış yada halka arz ile sonuçlanabilecek şekilde elden çıkarma, sadece TikTok’un ulusal güvenlik yetkililerin yaptığı mevcut teklifin onaya alınmaması halinde başvurulacak son çare olarak görülüyor. Kaynaklara bakılırsa bu durumda Çin hükümetinin bu şekilde öngörülen satışı kabul etmesi gerektiğini bildirdi.

Bloomberg Interllingence analistleri Mandeep Sİngh ve Damian Reimertz’e göre ise Tiktok’un ABD’deki faaliyetleri için sosyal medya oranları ve diğer faktörler de göz önüne alındığı zaman 40 milyar ile 50 milyar dolar arasında değer biçilebilir.

Amerika  Birleşik Devletleri’nde Yabancı Yatırım Komitesi  tarafından ulusal güvenlik incelemesinden geçen TikTok, geçen yıl ABD’li yetkililerin güvenlik konsundaki endişelerini gidermek amacıyla pek çok önlemi uygulamaya karar verdi. Project Texas adı verilen bu plan, Amerikan teknoloji devi Oracle Corp’un ABD kullanıcı verilerinin bünyesinde tutması, yazılımını incelemesi ve hükümet onaylı üç kişilik bir gözetim kurulu atanmasını içeriyor. Bu adımların bir çoğunun temeli atılmış durumda. 

ABD’de yasaklı olması konusunda istekli değiller

Yakın kaynaklara göre ulusal güvenlikle ilgili birden fazla kurumlardan oluşan bir panel olan Cfius’un inceleme sürecinde duraksamalar olduğunu ve TikTok’un planlarının ABD’de faaliyetlerine devam etmek için yeterli durumda olup olmadığından emin olmadığını bildirdi. Bir diğer aynaklara baktığımız zaman ise Adalet Bakanlığı’ndan bazı üyelerde TikTok’un önerisini kabul etmek konusunda isteksiz davrandı.

“Yasaklama getirilmesi veri güvenliği endişesini gidermez”

TikTok sözcüsü Brooke Oberwetter, “Ne TikTok’un yasaklanması ne de TikTok’un ByteDance’tan ayrılması, veri transferleriyle ilgili ulusal güvenlik endişelerini gidermek için hiçbir işe yaramaz. Project Texas kapsamında, ABD’li kullanıcılarımızın TikTok verileri, herhangi bir Amerikan şirketinden daha yüksek bir güvenlik standardına tabi tutulacaktır” ifadelerini kullandı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir