Geçtiğimiz yılın en çok konuşulan konuları arasında yer alan yerli kripto para borsası THODEX yer alıyordu. Söz konusu bu konuyla ilgili güncel bir bilgi geldi. Geçtiğimiz yıl içerisinde kripto para dünyasında konuşulan en büyük haberlerden birisinin arkasında THODEX yer almıştı. 

14

Kısaca hatırlatmak gerekirse 2021 Nisan ayı içerisinde kripto para alım satım platformu olarak faaliyet yürüten THODEX’in borsadaki işlemleri durduruldu. Kullanıcılar ise bu duruma sosyal medya üzerinden tepki göstermiş, bunun üzerine de şirketin resmi Twitter hesabından “planlı bakım yapılıyor” açıklaması yapılmıştı. Daha sonrasında ise firmanın bir ortaklık süreci içerisinde olduğu aktarılmış, “4-5 iş günü boyunca işlemlerin duracağı” açıklanmıştı. Daha sonrasında ise şirketin kurucusu Faruk Fatih Özer, oldukça yüklü miktar bir müşteri parasını alarak yurtdışına kaçmış ve yurt içinde firari durumuna düştü. O dönemlerde yurt dışına çıktığını duyuran fakat dönüş yapacağını dile getiren Faruk Fatih Özer, halen yurda dönüş yapmadı ve bulunamadı da. 

En büyük kripto borsaları 2022

İşte söz konusu bu konu bugün bir kez daha gündemde yer aldı çünkü THODEX’in firari CEO’su Faruk Fatih Özer için yürütülen yasal süreç içerisinde 3 suçtan tam 40 bin 562 yıla kadar hapis istendi. THODEX olayı ilk kez gündemde yer aldığında Faruk Fatih Özer’in 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı dile getirilen kripto para borsasıyla tespit edilen 78 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılmış, 8 ilde gerçekleşen operasyonlarda 62 kişi gözaltına alınmıştı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir