Online olarak satışı gerçekleşecek olan Tesla Model Y, 1,54 milyon TL’den satışa başlayan fiyatlarla sunumu gerçekleşecek. Model Y’nin çift motorlu dört çeker versiyonunun belirlenen fiyatı ise 1.77 milyon TL.

Geçen yıl Tesla ile ilgili pek çok bilgi edinilmişti. Yaklaşık olarak 1 yıl bekleyişin ardından Tesla, tam anlamıyla ülkeye giriş yaptı. Tesla, geçtiğimiz haftalarda resmi Instagram hesabı üzerinden 4 Nisan tarihini işaret ederek paylaşımda bulundu. 

Tesla, Kanyon AVM içinde gerçekleştirmiş olduğu lansman ile resmi olarak Türkiye piyasasına adımını atmış oldu. Tesla’nın Türkiye macerasının ilk olarak 2015 yılında başladığı biliniyor. Tesla’nın Türkiye operasyonları için Tesla Motorları Satış ve Hizmetleri Limited Şirketini kurulduğu 2015 yılının Kasım ayında bildirilmişti. Tesla bu sefer 2023 yılında tam anlamıyla Türkiye’ye girişini gerçekleştirdi.

Tesla’nın Türkiye operasyonunun başına daha önce Lufthansa Group’ta çalışmış olan Kemal Geçer olacak. Tesla’nın aktardığı bilgiler dahilinde şirket şu anda ülkemizde sadece Model Y’i satışa sunacak.  Model S, X,3 ve Y olmak üzere toplam olarak 4 farklı modeli bulunuyor. 

Tesla Gigafactory için yeni liderler ve hedefler
Tesla Türkiye’ye Resmen Giriş Yaptı

Tesla Model Y 1,54 milyon TL’den Başlayan Fiyatlarla Türkiye’ye Sunuluyor

Türkiye’de satışa sunulacak olan Model Y ise Tesla’nın en uygun fiyata sahip modelleri arasında yer alıyor. 4 Nisan itibariyle online olarak satışa geçiyor. Tesla Model Y bilinene göre 1,54 milyon TL taban fiyat ile satışı gerçekleşecek. Daha sonrasında belirlenen bu fiyat artış gösterecek. Model Y’nin 3 farklı versiyonu satışta olacak. Bu modellerin menzilleri ise 430, 533 ve 534 km bandındadır. Model Y serisinin en pahalı üyesi olan çift motorlu dört çekerin fiyatı 1,77 milyon TL değerindedir.

Model Y’nin Türkiye’de ön sipariş bedelinin 10 bin TL olduğu bilinenler arasındadır. Model Y teslimatları şu an için Mayıs ayında başlanacak. Teslimatlar ise, Kanyon ve Akasya AVM’lerinde yapılacak.

SEO İçerik Üreticisi

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir