ABD, Kaliforniya’da yeni bir Tesla süper şarj istasyonu saldırıya uğradı. Saldırı, şarj kablosunu kesip çaldı.

Tesla, kendini dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi olarak kabul ettirdi. Elektrikli araçları daha da yaygınlaştırmak için şirket, birçok ülkede yeni şarj istasyonları kuruyor ve yatırım yapıyor. Tesla Süper Şarj İstasyonu, özellikle Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerde çok yaygındır.

Elde edilen fotoğraflar herkesi şaşırttı. Tesla’nın ABD’de işletilen yeni bir şarj istasyonuna zarar verdiği söyleniyor.

Tesla Supercharger Station şarj kablosu çalındı!

Son görüntülere göre, Tesla’nın ABD’nin California eyaletinde yeni inşa ettiği Oakhurst süper şarj istasyonuna bilinmeyen bir kişi saldırdı. Kişi Tesla supercharger şarj cihazına yaklaştı ve kabloyu kesti. Ardından grup kesme telini çaldı.

Tesla 54.000 aracını geri çağırdı

Oakhurst Şarj İstasyonu, en yeni Tesla V3 süper şarjlı şarj cihazıyla donatılmıştır. Bu araçlar sayesinde müşteriler arabalarını çok daha hızlı şarj edebiliyor. Ancak yeni saldırılar, California’da yeni açılan şarj istasyonunu neredeyse kullanılamaz hale getirdi.

Birçok Tesla sahibi ve hayranı, şarj istasyonunun açılmasından memnun kaldı. Giderek artan sayıda elektrikli araçla Tesla, şarj istasyonu ağlarına odaklanıyor ve süper şarjlı istasyonları son teknoloji DC hızlı şarj cihazlarıyla donatmaya davet ediyor. saldırısının üzerinden epey bir zaman geçti ancak suçluların neden böyle bir girişimde bulunduğu hala bilinmiyor.

İddiaya göre kabloda çok miktarda bakır vardı, bu yüzden saldırgan kabloyu çaldı. Ayrıca hızlı şarj kablosu içinde çok fazla malzeme barındırıyor. Son yıllarda Tesla’nın araç kameraları ve nöbetçi modu güvenlik sistemleri birçok saldırı görüntüsü kaydetti. Tesla’ya yapılan bu saldırıların elektrikli araçlara düşmanlık göstermek için yapıldığına inanılıyor.

Peki siz bu konu hakkına ne düşünüyorsunuz? Sizce saldırganlar neden şarj istasyonunu tercih etti?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir