Londra merkezli global ölçekli ödeme sistemleri geliştiren TerraPay, düzenlenen Seri B turda 100 milyon dolar yatırım aldı.Londra merkezli global ölçekli ödeme sistemi altyapıları geliştiren TerraPay, düzenlenen Seri B turda 100 milyon dolar yatırım aldı. Turun yönetimini IFC üstlenirken, Partech Africa, Prime Ventures, US International Development Finance Corporation (DFC) da tura katılım gerçekleştirdi.

Ani Sane, Akbar Hussain, Ambar Sur ve Ram Sundaram tarafından 2014 yılında kurulan girişim, herhangi bir cep telefonuna para gönderme vizyonuyla kurulmuş mobil öncelikli uluslararası ödeme ağı olarak karşımıza çıkıyor. Mobil cüzdanlar, finansal kuruluşlar, para transferi şirketleri, işletmeler, finansal ekosistemi genişleten ve destekleyen bankalar için global ölçekli bir partner oluyor. 27 farklı pazarda kayıtlı olan girişim düzenli olarak kontrol ediliyor.

TerraPay, ödemelerin ne kadar küçük ya da ne kadar büyük olduğu fark etmeden dünya çapında güvenli, sürekli ve gerçek zamanlı geçiş sağlayarak şirketlerin şeffaf müşteri deneyimleri sunmalarını sağlıyor. Mevcut durumda TerraPay’in ödeme altyapısı ve çözümleri platformu, verdiği başka hizmetlerin yanı sıra işletme/satıcı ödemeleri, satın alma ve ihraç hizmetleri sunuyor.

108’den daha fazla alıcı ülkede ve 205 gönderen ülkede 62 para birimi ile bir ortak ve müşteri ağına erişebilen şirket, Western Union, Ripple, Xpress Money, Visa, MoneyGram, Ria Paga, Instant Cash ve MoneyTrans gibi dünya genelinde aktif para transferi şirketleriyle ortaklık anlaşmaları yaptı.

TerraPay kurucusu ve CEO’su Ambar Sur konu ile ilgili açıklama yaptı

Ambar Sur, “Yatırımcılarımızdan ve kredi veren ortaklarımızdan gelen sürekli destek, altyapımızı genişletmemize, ağ kapsamımızı geliştirmemize ve operasyonlarımıza, ürün geliştirmemize ve teknolojimize yatırımı hızlandırmamıza olanak sağladı.” ifadelerine yer verdi.

Şirket aldığı yatırımı kullanmak için özellikle LATAM ve MENA bölgelerindeki çalışmalarını genişletmek ve ilerletmek için kullanacak. Gelecek seneye kadar hizmet verdiği ve kapsama alanında bulunan 150 ülkedeki ödeme ağını güçlendirecek ve büyütecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir