WhatsApp’ın en büyük alternatiflerinden biri haline gelen ve piyasadaki en güvenli mesajlaşma uygulamalarından biri haline gelen Telegram’a bir süredir gelmesi beklenen “ücretli abonelik seçeneği” ile ilgili ilk bilgiler iOS’un beta sürümünde ortaya çıktı.

Telegram kullanmanın avantajları

Mesajlaşma uygulamaları genellikle sağladıkları hizmetler için ücret almaz ve verileri hedefli reklamcılık için kullanır. Hatırlarsanız geçen yıl bu modelle çalışan yeni WhatsApp gizlilik politikası, verilerimizi daha gelişmiş reklam planlarında kullanmayı amaçlıyordu. Ancak itiraz sonucunda ilgili politikalar oluşturulmamıştır. Ancak uygulama para kazanmaya ve verilerimizi kullanmaya devam ediyor.

Ancak piyasada Telegram ve Signal gibi verilerimizi gizli tutabileceğimizi söyleyen uygulamalar da var. Ancak, bu uygulamalar verilerimizi sınırlı bir şekilde kullanamayacakları veya kullanamayacakları için gelir elde edemezler, dolayısıyla uygulamayı geliştiren şirketler veya ekipler fon oluşturamaz. Telegram, bu sorunu ücretli abonelik seçeneğiyle çözmeye hazırlanıyor.

Telegram Premium ile ilgili ilk bilgiler iOS beta sürümünde

35.000’den fazla abonesi olan Telegram Beta adlı bir telegram kanalında paylaşılan bilgiler beta v8’de ortaya çıktı. iOS için l’ uygulamasının 7.2 sürümü yayınlandı. Premium versiyonda olduğu söylenen ilk özellik, özel tepkiler ve çıkartmalar.

Telegram’ın ücretli sürümü, mevcut ücretsiz sürüme ek olarak kullanıcılar için ikinci seçenek olacak. Premium sürüme erişen kullanıcıların, artan gizlilik gibi önemli avantajlardan yararlanıp faydalanmayacağı ise henüz belli değil. Bununla birlikte, telegram premium müşterilerinin sohbetlerde ve kanallarda daha premium sürümler kullandıklarını gösteren avantajlar elde edeceklerini söylemek yanlış olmaz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir