Teknoloji markası Tecno’nun tanıttığı yeni teknoloji oldukça ilgi çekici görünmektedir. Teknoloji markası Tecno, Chameleon Color Change teknolojisini Barselona’daki MWC 2023’te sergiledi. Chameleon’un renk değiştiren teknolojisinin arkasında çok az bilgi bulunmaktadır.

Tecno renk değiştiren telefon

Mikron altı prizmatik malzeme ızgarası, tam spektrumlu elektrik kontrollü prizmatik renk teknolojisi olan Chameleon Coloring Technology’yi kullanmaktadır. Böylece elektrik alan uygulandıktan hemen sonra yön değiştirmektedir. Madde, ışığı farklı dalga boylarında kırabilir ve prizmanın yönünü dikkatlice uygulayarak farklı renkler üretebilmektedir. Madde ışık üretmez ancak ışığı yüzey üzerine saçar ve yüzeyi renklendirir.

Renk, pil düzeyine, müziğe veya bildirimlere göre otomatik olarak değişmektedir

Geliştirilen teknoloji bu değişikliği 2 milyon kez yapacağını iddia etmektedir. Bu, sistemi gün boyunca farklı ayarlarda bile çok sağlam kılmaktadır. Tecno, Chameleon Akıllı telefonun arkasında yer alan bu teknoloji, tek bir dokunuşla çok çeşitli renk desenleri oluşturabilmektedir.

Bir elektrik alanının etkisi altında yön değiştiren bir mikron altı prizma malzemesi  kullanan, tam spektrumlu, elektrikle kontrol edilen bir prizma renk teknolojisi olarak tanımlanabilmektedir. Malzeme, prizmanın yönünü hassas bir şekilde ayarlayarak ışığı birçok farklı dalga boyunda kırabilir ve bu da çok çeşitli renklerle sonuçlanmaktadır..

Burada mikron altı prizmatik malzeme ızgarasının bir ekran olmadığına dikkat edilmelidir

Işığı yüzeyinde yansıtan bu ağ, işlem sırasında o ışığı renklendirmektedir. Mikron Altı prizmaların yerleşimi, aygıt yazılımı aracılığıyla manuel olarak kontrol edilebilir; bu durum toplam 1.600 farklı renk arasından manuel olarak seçim yapmanıza veya pil durumuna, müziğe veya bildirimlere göre  otomatik olarak değiştirmenize olanak tanımaktadır. Bu işlem 2 milyon kez yapılabilir. Tecno, teknolojinin gün içerisinde pek çok değişikliğe dayanıklı oluşunun altını çizmektedir.

Tecno teknolojisi ile 0.03 saniyede renk değiştirilmektedir. Teknolojinin güç tüketiminin de düşük olduğunu vurgulayan şirket, 100 kez renk değiştirmenin 5 dakikalık bir video izlemek kadar güç tükettiğini belirtmektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir