TECNO Mobile, bir süre önce uygun fiyatlı giriş seviyesi Tecno Spark 8C’yi duyurdu. Cihaz özellikleri aşağıdaki gibi;

Mobil dünya önemli ölçüde gelişirken, bu alanda yer alan şirket sayısı önemli ölçüde arttı. Örnek olarak 2019 yılında Türkiye pazarına girecek olan ve bütçe dostu akıllı telefonlara sahip olan TECNO Mobile’ı ele alalım. Şirket, bir süre önce Spark 8C modelini duyurdu.

Tecno Spark 8C özellikleri

Tecno Spark 8C, HD + çözünürlüğe sahip 6,6 inç IPS LCD panele sahiptir. Aynı zamanda, ekranın 90Hz yenileme hızına ve damla çentiğine sahip olduğunu unutmayın.

Akıllı telefon işlemcisi henüz duyurulmadı. Ancak şikayete göre cihaz Unisoc T606 ile donatılmış. 12 nm mimarisinde üretilen işlemcide ARM MaliG57 MP1 grafik birimine ek olarak iki adet 1,6 GHz ARM Cortex-A75 çekirdeği ve altı adet 1,6 GHz ARM Cortex-A55 çekirdeği bulunuyor. 2GB ve 3GB RAM’e ek olarak,
akıllı telefon 64GB dahili depolamaya sahiptir.

33W hızlı şarj destekli Tecno Spark 8 Pro tanıtıldı

Kullanıcılar, micro SD kart desteği sayesinde gerektiğinde depolama alanlarını artırabilir. Bu arada SuperBoost teknolojisi, yüksek kaliteli bir kullanıcı deneyimi sağlar.

Cihazın ön tarafında 8 megapiksellik bir özçekim kamerası, ancak arka tarafında 13 megapiksellik bir ana kamera ve bir AI lensinden oluşan bir çift kamera kurulumu bulunuyor. Kamera tarafında ise bokeh efekti, AI sahne algılama, panoramik çekim, HDR modu, 1080P hızlandırılmış fotoğrafçılık gibi çeşitli işlevler de sunuluyor.

USB C üzerinden şarj edilebilen 5.000 mAh pil ile akıllı telefonlar, Android 11 tabanlı HiOS 7.6 arayüzü ile çalışıyor. Turkuaz, siyah, mavi ve mor renk seçenekleriyle sergilenecek olan Tecno Spark 8C’nin fiyat etiketi ve çıkış tarihi henüz bilinmiyor. Giriş seviyesi ve uygun fiyatlı konsepti benimseyen cihazın ilerleyen zamanlarda ülkemize gelmesi bekleniyor.

İşlemciUnisoc T606
Ekran6.6 inç, 20:9 en-boy oranı, HD+, 90 Hz tazeleme hızı, damla çentik tasarımı
Depolama64 GB
Bellek2 GB / 3 GB RAM
Arka kamera13 Megapiksel ana kamera ve AI lensi
Ön kamera8 Megapiksel
Kamera detaylarıBokeh efekti, AI sahne tanıma, Panoramik çekim, HDR modu ve 1080P hızlandırılmış fotoğrafçılık gibi çeşitli özellikler de kullanıcılara sunuluyor.
Batarya5.000 mAh
İşletim sistemiAndroid 11 tabanlı HiOS 7.6 arayüzü

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir