Dünyanın en çok kullanılan Twitter kurucusu Jack Dorsey’in paylaştığı ve “Twitter tarihinin ilk tweeti” olan metin, 1 yıl önce NFT olarak satılmasının ardından yeniden satışa çıktı. Tweet’in yeni sahibi olan Sina Estavi, Tweet için 14 bin 969 Ethereum’luk fiyat biçti.

Dünyanın NFT teknolojisiyle yeni tanıştığı günler içerisinde dönemin Twitter CEO’su ve kurucusu Jack Dorsey, bu furyayı daha da alevlendirecek bir adım atmıştı. Dorsey, kendi kurduğu platforma attığı ilk tweetini 2,5 milyon dolar karşılığında NFT olarak satmıştı. Söz konusu bu tweeti satın alan kişiyse Türk asıllı iş insanı Sina Estavi idi. 6 Mart 2021 tarihinde gerçekleşen bu satın alımın ardından bugün ise Sina Estavi’den sürpriz bir paylaşım daha yapıldı. Twitter kurucusunun ve platformun ilk tweetini resmi olarak elinde bulunduran Estavi, bu tweeti yeniden satışa çıkardığını dile getirdi. Estavi’nin Twitter’dan yaptığı duyuru ile Jack Dorsey’den de bir yorum yapıldı.

Gelirin bir miktarı hayır kurumlarına dağıtılacak

10 3

Estavi, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Bu NFT’yi (Dünyanın ilk tweeti) satmaya ve gelirin %50’sini (25 milyon ya da daha fazla) Give Directly’ye bağışlamaya karar verdim.” açıklaması yapıldı. Estavi, OpenSea üzerinden satışa sunduğu NFT için 14.969 Ethereum ya da güncel fiyat ile yaklaşık olarak 49 milyon dolar olarak belirledi.

Bir diğer açıdan ise Estavi’nin paylaşımının altına NFT’yi oluşturan tweeti paylaşan Jack Dorsey’den de yorum geldi. Dorsey, Estavi’nin elde edeceği gelirin %50’sini bağışlayacağını söylemesine işaret ederek “Neden %99’u değil?” sorusunu sordu. Estavi ise bu soruyu “Kalanını kendim için istemiyorum, blokzincir projeleri (Bridge Oracle) için kullanmayı ve insanlarıma yardımcı olmayı tercih ederim. Ancak senin önerin benim için çok önemli. İstersen tamamını hayır kurumuna bağışlayabilirim.” yanıtını verdi.

Apple macOS’taki bir güvenlik açığına göz yumuyor

NTF

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir