YouTube Shorts kısa video hizmeti yakın zaman içerisinde tabletler ve webde kullanılacak şekilde güncelleniyor. Artık büyük ekrandan da Shorts hizmeti de yakın zamanda sunulacak. 

TikTok fırtınası ile beraber platforma benzer bir özellik eklemeye de karar veren firmalar arasında yer alan YouTube, bir süredir Shorts adıyla bu özelliği kullanıcıların beğenisine sunulacak. Önemli bir başarı elde eden YouTube Shorts yakında tabletlere ve webe geliyor. 

YouTube Shorts tabletlere geliyor

13 1

YouTube kullanıcılarının kısa video klipleri oluşturabildiği YouTube Shorts özelliği Ocak ayından itibaren 5 trilyon toplam görüntülemeye ulaştı. Ağırlıklı olarak akıllı cep telefonlardan erişim sağlanan Shorts yakın zaman içerisinde tabletlere ve webe açılacak. Halihazırda belirli bir kullanıcı grubu ile testleri devam eden güncelleme ile beraber YouTube tablet ve web uygulamasına Shorts sekmesi de eklenmiş olacak. Aynı zamanda ana sayfa önerilerinde de Shorts seçkinleri de yer alacak. Özellikle de Galaxy Z Fold gibi katlanabilir telefonlarda Shorts sekmesi de bulunmuyor.

Shorts güncellemesi yakın zaman içerisinde iPadOS ve Android tabletler için dağıtıma başlayacak. Web kısmında ise adım adım dağıtıma başlanacak. Farklı videolardan klipler ekleme özelliği ise yine yakın zaman içerisinde iPad modellerinde kendisine yer edinecek. Android tablet ise daha sonraki dönem içerisinde sunulacak. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup, yakın zamanda yeni bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir