Birçok oyuncunun sıklıkla tercih ettiği platform Steam, önümüzdeki yıl güncel Windows versiyonları ile devam edecek. Yeni duyuruya göre Steam artık Windows 7 ve Windows 8 desteğini 2024 yılı itibariyle sonlandıracak.

Steam platformu, Valve Corporation tarafından geliştirilen, dijital dağıtım, hak yönetimi ve çok oyunculu oynanış sunar. Bununla birlikte bu platform iletişim sunar. Oyunların geniş çapta dağıtımı ve internet üzerinden yayılımı da yine bu platform ile gerçekleşir. Oyuncular tarafından büyük talep gören bu platform yakın zamana kadar Window 7 ve 8’de de işlevselliğini sürdürüyordu. Alınan kararla birlikte bu durumun değişeceği belirtildi.

microsoft-windows-7-ve-8-icin-bu-hafta-destegi-kesiyor
Steam 2024’te Windows 7 ve 8 İçin Desteği Kesiyor

Steam 2024 yılında Window 7 ve 8 İçin Güncelleme Getirmeyecek

Oyuncuların PC ortamında genel olarak tercih ettiği Steam belirli zaman dilimlerinde güncellemeler getiriyor. Bu güncellemeler kullanıcıların gelişmiş özellikler kullanarak hizmet almasına olanak tanıyor.  Bazen de süreç içerisinde gerçekleşmesi gereken güncellemeler olabiliyor. Bu gerekliliklerden bazıları da sürüm değişimi için gereklilik oluşturuyor.

Microsoft Windows 7 için desteği 2020 yılında sonlandırdı. Windows 8.1 desteğini de Ocak ayı itibariyle sonlandırdı. Bu durum ile beraber oyun sektöründe büyük şirketler de işletim sistemlerinde gerçekleşen değişime ayak uyduruyor. Uygulamalar bir süre sonra bu işletim sistemleri için destek vermemeye başladı. Özellikle büyük şirketler destek vermeye devam etse de yavaş yavaş bu durum ile ilgili karar alınmaya başlandı. Destek durumunun gerçekleşmeyeceğini açıklayan şirket sayısı artmaya başladı. Son olarak bu durum ile ilgili duyuruyu Steam Destek sayfası yayınladı. Duyurusunda bazı şeylerden bahsetti.

2024 yılının başlangıcıyla beraber Steam resmi olarak Windows 7, Windows 8 aynı zamanda Windows 8.1 işletim sistemleri için desteği bırakacak. Bu tarihten sonra Steam bu işletimlerde aktiflik göstermeyecek. Steam üzerinden satın alaınan herhangi bir oyunu veya uygulamayı aktif olarak çalıştırması için yeni bir Windows sürümüne geçmesi gerekecek.

Gömülü Google Chrome versiyonuna bağlı olarak Steam özellikleri, yeni duyuru ile birlikte eski Windows versiyonlarında işlev göstermeyecek. Bununla beraber, gelecekteki Steam versiyonları yalnızca Windows 10 ve üzerinde sunulan Windows özellikleri ve güvenlik güncellemeleri getirecek. Yakın zaman diliminde Epic Games de Windows 10 ve üzerinde işletim sistemlerinde aktiflik göstereceğini belirtmişti. Bu tür durumların devam edileceği düşünceler arasında yerini alıyor.

SEO İçerik Üreticisi

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir