Steam mağazasında yeni bir dönem başlıyor. Kripto para değişimine imkan tanıyan ya da blok zincir teknolojilerini kullanan oyunlar artık Steam mağazasında yayınlanmayacak.

Dünya genelinde kripto paralara olan ilgi giderek artarken bu durum oyunlara da yansıyor. Zincir teknolojilerinin gelişmesi adına özel olarak hazırlanan oyunlar ya da kripto para kazanmak adına farklı bir kazanç sistemi bulunan oyunlar Steam radarına takıldı.

Değişim Steam’de yaşanmayacak!

Kripto para sektöründe yaşanan yükseliş, oyunlardaki bu değişimi hızlandırırken Steam tarafından yapılan açıklamalarda bundan sonraki süreçte platformda bu tür oyunlara yer verilmeyeceği belirtildi.

İçerik mağazalarında çok sayıda benzer oyunların görülmeye başlaması, özellikle pek çok mağazada ciddi bir karmaşanın da yaşanmasına neden oluyordu. Ancak Steam bir düzenlemeye gitmek yerine tamamen bu oyunları platformdan yasaklama yoluna gitti.

Steam kurallarına yeni güncelleme geldi

6 Ekim itibariyle güncellenen Steam kuralları ile birlikte artık bundan sonraki süreçte bu tür oyunların platformda yer almaması adına gerekli yasal zemin oluşturuldu. Online olarak yapılan sorgulamalarda şu anda platformda kripto olarak 64 farklı oyun, NFT olarak yapılan aramalarda ise 14 farklı oyun listeleniyor. Ancak mevcut yeni kuralın en çok etkileyeceği oyunlar herhangi bir şekilde bu kapsam dahilinde olmayan ancak simülasyon üzerine geliştiren oyunlar olacak.

Kategoriyi tamamen platformdan çıkartan Steam, bu nedenle daha fazla oyunun yasaktan etkilenmesine neden olacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir