Oyun dünyasının başarılı ismi Steam, geçtiğimiz Nian ayı içerisinde 26.9 milyonluk eş zamanlı kullanıcı rekorunu yaklaşık olarak 27.4 milyona yükseltti. Bu şekilde yeni bir rekora daha imza atmış oldu.

Dünyanın en büyük dijital oyun pazarlama platformu olan Steam, geçtiğimiz pazar günü içerisinde eş zamanlı olan 27.384.959 kullanıcıyı platformda ağırlayarak aynı anda bu kadar kullanıcıya erişmiş olmasıyla rekor kırdı. SteamDB, tarafından belirtildiği üzere bu yaklaşık olarak 27.4 milyon kullanıcının 7.8 milyon kişi aktif olarak oyun içerisinde bulunuyordu ve çeşitli oyunlarda vakit geçiriyorlardı. Bu durum, Steam için son derece büyük bir başarı olarak nitelendirildi. Çünkü platformun bu konu ile ilgili olarak rekorlarının pek çoğu, geçtiğimiz yıl içerisinde dünyayı saran koronavirüs karantinası olduğu dönemde gerçekleşmişti. 

11

Steam’in eş zamanlı olarak kullanıcı sayısında yaşanan bu artış trendi Ocak 2020’de, COVID-19 salgınının başlangıcında tüm dünyanın kendini karantina altına almaya başladığı sırada ortaya çıktı. 2 Şubat’ta Steam’in mevcut 18.537.490’lık eş zamanlı kullanıcı rekoru (Ocak 2018’de gerçekleşmişti), 18.801.944 eş zamanlı kullanıcı sayısına çıktı. Bu sürecin ardından bu rekor pek çok kez kırıldı. Mart 2020’deki bir hafta sonunda, Steam’in aynı anda kullanıcı sayısı ilk kez 20 milyonu geride bıraktı. Hemen bir hafta sonrasında ise bu sayı 22 milyonu da geride bıraktı. Aralık 2020’de 24.7 milyon ve sonrasında ise Şubat 2021’de de 26.5 milyon eş zamanlı kullanıcısı sayısının ortaya çıktığı görüldü. Bu alanda ise son bir rekor ise geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde 26.9 milyon olarak belirtildi.

12

Steam’de aynı zaman çerisinde oyuncu sayısı en çok olan oyunlardan söz etmek gerekirse bu oyunlar arasında CS:GO, Dota 2, New World, Halo Infinite, Team Fortress 2, Rust, Apex Legends, MIR4, GTA 5 ve Farming Simulator 22 gibi başarılı yapımlar yer alıyor. Bununla yanı sıra aynı zamanda şu an için henüz tam sürümü yayımlanmayan Halo Infinite’in ise daha şimdiden Steam platformunda tüm zamanların en çok oynanan Xbox Game Studios oyunu olduğunu da belirtmek gerekir. Konuyla ilgili şu an için elde edilen bilgiler sadece bu kadardır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir