SpaceX’in gökdelen roketi ve uzay aracı Starship yakında ilk görevine çıkacak. Starship’in ilk yörünge testinin 17 Nisan da gerçekleşmesi planlanıyor.

Elon Musk, NASA’nın Kasım ayında kendi mega roketini Ay’a fırlatmasıyla uzaya çıkabilecek en güçlü rokete sahip olma iddiasını kaybetmişti. Ancak SpaceX’in kurucusu, şirketinin bir sonraki büyük projesiyle bu unvanı geri kazanabilir. SpaceX’in gökdelen roketi ve uzay aracı Starship yakında ilk görevine çıkacak.

Starship, bir süper ağır yük roketi ve uzay aracı olup uzayın derinliklerine devasa kargo ve çok sayıda astronot taşımak için paslanmaz çelikten 400 metre yüksekliğinde inşa edilmiştir.

Resmi kayıtlara göre, yapılan test uçuşu sırasında devasa güçlendirici kalkıştan yaklaşık üç dakika sonra ayrılacak ve Meksika Körfezi’ne iniş yapacak. Gemi uzayda Dünya’nın etrafında 150 milden fazla bir yükseklikte uçacak, ardından Hawaii kıyılarına inişi gerçekleşecek.

Musk’ın Mars’ta şehri kurma hayalinin ilk adımı gerçekleşecek

Bu test uçuşu, Nasa’nın gelecek yıllarda insanları aya götürmek için bağlı olduğu donanımın çok önemli bir gösterimi olacak. Eğer başarılı olursa, bu test Musk’ın Mars’ta bir şehir kurma hayalini gerçekleştirmeye küçük bir adım daha yaklaştığını gösterecek.

Musk, 9 Nisan’da şirketin Federal Havacılık İdaresi lisansının onayını bekleyen roketi fırlatmaya hazır olduğunu tweetledi. İşte o tweet:

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir