Starship füzesinin ABD Federal Havacılık İdaresi tarafından onaylanmasının ardından Elon Musk konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Dünyanın en güçlü roketi Starship için Elon Musk tarih verdi

SpaceX, ABD Havacılık Otoritesi’nin (FAA) yeni nesil bir roketin fırlatılmasına izin verme kararını uzun süredir bekliyordu. Sonuç olarak, FAA, SpaceX’in belirli koşulları karşılaması halinde Starship roketini fırlatmasına izin verdi. Starship füzesi için FAA onayının ardından Elon Musk konuyla ilgili bir açıklama yaptı. SpaceX CEO’suna göre, yeni nesil roket yakında fırlatılacak.

Starship roketi Temmuz’da uzaya fırlatılacak

Elon Musk, Twitter’da Starship roketinin yeni neslinin Temmuz ayındaki ilk yörünge test uçuşuna hazır olduğunu söyledi. Sonuç olarak, uzun süredir bu lansmana hazırlanan SpaceX, yakında roketin fırlatılması için hazırlıklara başlayacak. Şirketin ayrıca fırlatma işleminden önce FAA’dan gerekli ona da alması gerekiyor.

Temmuz ayında yapılması planlanan fırlatmanın ardından Elon Musk, Ağustos ayında başka bir görevde göründü. Görünüşe göre SpaceX, piyasaya sürüldükten sonra zaman kaybetmeden aylık bir lansman planlıyor. Tweet Elona Muska şu ifadeyi içeriyordu:

Starship gelecek ay uçmaya hazır olacak. Dün gece geç saatlerde ilerlemeyi gözden geçirmek için High Bay ve Mega Bay’daydım.

Ağustos ayında uçmaya hazır ikinci bir Starship daha olacak ve sonrasında aylık olarak devam edecek.

Yaklaşık 120 metre uzunluğundaki Starship roketi, şimdiye kadar fırlatılan en güçlü uzay aracıdır. Yeniden kullanılabilirlik sayesinde uzay yolculuğunu hızlandıran roket, görev maliyetlerini de düşürecek. Testler tamamlandıktan sonra, bu güçlü uzay aracının astronotları aya ve muhtemelen Mars’a getirmesi planlanıyor.

SpaceX Starship roketi uzun yıllar test aşamasındaydı. Yeni uzay aracı ayrıca Temmuz ayında ilk yörünge uçuş testinden geçecek. Yıldız gemisi testleri başarılı olursa bu roket, NASA’nın aya planladığı insanlı uçuşlarda da kullanılacak.

Bilindiği gibi NASA, 2025 yılına kadar ilk kadın ve siyah astronotu aya göndermeyi planlıyor. Bu görevde Starship versiyonunu kullanmayı planlıyor. Bu araba, Ay’da inşa edilecek temel bir NASA proje planı için gerekli ekipmanı taşımak için de kullanılabilir.

Konuyla ilgili daha detaylı bilginin yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir