Online müzik akış platformu olarak bilinen ve dünyanın önde gelen uygulamalarından birisi olan Spotify, içeriklerini güçlendirmeye devam ediyor. Platformda şimdi sesli kitap dönemi resmen başladı.

2021 yılında Spotify tarafından sesli kitap alanına yapılan yatırımlar dikkat çekmişti. Şirket Findaway platformunu satın alarak sesli kitap alanında çalışma yapacağının sinyallerini verirken aradan geçen yaklaşık 1 yılın ardından girişim resmi olarak duyuruldu. Yapılan açıklamalarda 300 binden fazla kitap ile oluşturulan özel kütüphaneyle sesli kitap hizmeti başlatıldı. Başlangıçta sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde geçerli olacak özellik, kısa süre içerisinde kütüphanedeki dil seçeneklerinin artması ile daha fazla bölgede devreye alınacak.

Spotify’a şarkı ya da podcast nasıl yüklenir?

Spotify sesli kitap servisi nasıl çalışacak?

Platform içerisinde entegre edilecek olan sesli kitaplarda kullanıcıların arama bölümünden arama yapması yeterli olacak. İlerleyen dönemlerde podcastlerde olduğu gibi sesli kitaplar için de ayrı bir bölümün açılması bekleniyor. Sesli içerikler için önemli bir aşama kaydeden Spotify’da, podcast sonrasında sesli kitap desteğinin de sağlanması oldukça önemli. Alanında oldukça güçlü olan ve pazar liderleri arasında bulunan Spotify, yaptığı bu yeni yatırım ile sektördeki rakiplerine fark atabilir.

Tanıtımda sesli kitap servisi ile ilgili detayları aktaran Spotify, özelliğin diğer ülkelerdeki kullanımına dair ise herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Android için Spotify indir

iOS için Spotify indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir