Dünya genelinde en sık kullanılan müzik platformu Spotify, beğenilen parçalar için kullanılan kalp simgesinde değişiklik yaptıklarını açıkladı. Açıklamaya göre şirket, kalp ve çalma listesine ekle simgelerini artı(+) butonunda birleştirdiğini duyurdu. Bu yenilik Spotify kullanıcılarının tüm şarkıları, albümleri, çalma listelerini, sesli kitapları, podcast’leri ve bölümleri tek butonla kitaplıklarına eklemelerini sağlıyor. İsveç merkezli şirket açıkladığı bilgilerde artık şarkılar kitaplığa eklenirken kalp simgesine değil artı (+) butonuna tıklanılacak.

Bu butonla kitaplığa eklenen şarkılar harici çalma listelerine de şarkı eklenebilecek. sonuç olarak bu güncelleme ile iki işlev tek butonda birleştirilecek. Spotify, yeni artı butonuyla birkaç iş birden yapıldığı için kullanıcıların zamandan tasarruf edeceğine inanıyor.,

Spotify uygulamaları birleştiriyor
Spotify uygulamaları birleştiriyor

Tek bir dokunuş yeterli 

Çok büyük bir gelişme olmasada bu durumdan haberi olmayan kullanıcılar güncellemeyi gördüklerinde bir süre kafa karışıklığı yaşayabilirler. Platformda uzun yıllardır kitaplığa şarkı eklemek için kalp simgesi kullanılıyordu. Uygulamada istediğiniz bir parçayı çalma listesine eklemek için ise şarkının yanındaki üç noktaya basmanız ve çıkan menüden şarkıyı eklemeniz gerekiyordu. Yeni gelişmeyle tek bir dokunuş yeterli olacak.  Daha önceden Beta sürümünü sahip olan kullanıcıların çoğunda artı (+)  simgesi aktifti. Platform şimdi bu özelliği hem İOS hem de Android kullanıcıları için sunmaya başladı. Kullandığınız cihazınızda Artı simgesi aktif değilse bir süre daha beklemelisiniz değişiklik tüm cihazlarda olacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir