Spotify Perşembe günü yaptığı açıklamada, video podcast özelliğini daha fazla içerik üreticilerine açtığını duyurdu.

Bu, şirketin daha fazla ödeme yapan aboneyi çekmesine ve katılımı artırmasına yardımcı olabilir. Hareket, Spotify’ın ses teklifinin üstünde videoyu benimsemeye devam ettiğini gösteriyor.

Spotify Podcast içeriklerini arttıracak bir adım attı

Spotify, içerik oluşturucuların gelirlerini, kitlelerini ve katılımlarını artırmalarının bir yolu olarak video podcast özelliğini kullanıma sunuyor. Podcast yayıncıları, kullanıcıların video podcast’lerine erişimini ücretlendirmek için Spotify’ın abonelik özelliğini kullanmayı seçebilir.

Şirket geçen yaz video podcast’lerini bir avuç yetenekle test etmeye başladı. Yeni araç, içerik oluşturucuların videolarını yayınlamak için başvurabilecekleri Spotify’ın 2019’un başlarında edindiği podcast platformu Anchor aracılığıyla kullanıma sunulacak.

Spotify, podcast abonelikleri herkesin kullanımına açılıyor

Spotify, popüler podcast’leri uygulamaya getirerek reklam işini güçlendirmek ve yeni Premium aboneler çekmek için çalıştı. Yaklaşık üç yıl önce podcast yayınlarını başlattı, Gimlet Media, Anchor ve Parcast’i satın aldı ve Joe Rogan, Michelle Obama ve Sussex Dükü ve Düşesi Prens Harry ve Meghan’dan gösterileri yayınlamak için özel haklar elde etmek için büyük yatırımlar yaptı.

Podcast reklamcılığına yapılan yatırımın geri dönüşünü ölçmek zor olduğundan, podcast para kazanma bazı akış şirketleri için zor olmuştur. Yine de Spotify, “Akışlı Reklam Ekleme” aracı ve 235 milyon dolarlık reklam teknolojisi şirketi Megafon’u satın almasıyla teknolojisine büyük yatırımlar yaparak çabanın arkasına daha fazla ağırlık veriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir