Sony’nin yıl bitmeden 8 inçlik ekrana sahip DualSense kontrolcüsü çıkaracağı iddia edildi. Bu yeni kontrolcü Nintendo Wii U konsolunda olduğu gibi, oyunları yansıtmak amacıyla kullanılacak. Şimdilik Q Lite olarak adlandırılan konsolun bulut oyun özelliğinin olmayacağı da iddialar arasında yer aldı. 

Sony PlayStation Q Lite ile Geliyor

Sony PlayStation el konsolu geliyor ama bir farkla
Sony Yeni Taşınabilir PlayStation Üzerinde Çalışıyor

Sony PlayStation Q Lite adıyla internete sızdırılan yeni proje, aslında bir DualSense kontrolcüsüdür. Ayrıca Sony bu kontrolcüye 8 inçlik bir ekran eklemiş ve kontrolcüyü daha işlevsel hale getirmiştir. Bu yeni proje ile kullanıcılar, PlayStation 5 üzerinden oyunlarını kumandaya yansıtabilecekler. Bu yeni proje ile kullanıcılar evin neresinde olursa olsun oyunlarını oynayabilecekler. Sony PlayStation Q Lite bu bakımdan Nintendo Wii U Gamepad ile benzerlik göstermektedir. 

Q Lite şimdilik sadece PlayStation Remote Play ile uyumlu çalışıyor. Ayrıca kullanımı için internet bağlantısı gerekiyor. 8 inçlik ekranı Full HD çözünürlüğe sahip ve 60Hz tazeleme hızı yer alıyor.Ayrıca kontrolcü de  3.5mm kulaklık girişi, hoparlör ve ses tuşları da bulunacak. Q Lite,şimdilik gelişme aşamasındadır. Yayınlanann kaynaklara göre yılın sonlarına doğru Sony PlayStation Q Lite’ın tanıtımı yapılacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir