Bir dönem popülerleşen Walkman serisi ile dikkat çekmeyi başaran Sony, 2016 yılından sonra bir kez daha 2 yeni Walkman tanıtacağını dile getirdi.

İlk kez 1979 yılında kasetli olarak satışa sunduğu Walkman ile efsaneleşen Sony, daha sonra teknolojinin gelişmesi ile kapatıldı. 2016 yılı içerisinde Android işletim sistemi ile yeniden tasarlanan Walkman, şimdi de altın kaplamalı ilgi çeken tasarımı ve güçlü pil özelliği ile tekrar piyasada yerini alacak. Sony, yüksek çözünürlük ses ve 40 saate kadar pil ömrüne sahip 2 yeni Walkman’i bu yıl içerisinde tanıtacağını dile getirdi. 

Walkman özellikleri ve fiyatı

Sony, iki yeni Walkman ile piyasaya tekrar giriş yapacak. Müzik listeleri için özel bir cihaz arayanlara yeni arayüzü ve güçlü pil ömrü ile oldukça iyi bir alternatif sunan Sony, 2016 yılında çıkardığı Walkman’lere benzer özelliklerle tekrar kullanılıyor. Depolama alanı, pil ömrü ve tasarımıyla dikkat çeken yeni Walkman’ler, NW-WM1AM2 ve NW-WM1ZM2 modelleri ile geliyor. Sony’nin tanıtımını yapacağı NW-WM1ZM2 modeli, 256 GB depolama alanı ile geliştirilmesi oldu. Fakat Sony, her iki model için microSD kart girişiyle depolama alanı yükseltmesine izin veriliyor. 

6 6

5 inç büyüklüğüne sahip olan bir ekrana sahip olan iki yeni Walkman modeli, 1280×720 piksel çözünürlük özelliğine sahiptir. Android 11 işletim sistemi ile çalışan bu cihazların 384 kHz/32-bit PCM audio, 11.2 MHz DSD, DSEE Ultimate ve Tidal tarafında kullanılan MQA formatlarını desteklediği dile getirildi. Aynı zaman içerisinde cihazlarda Bluetooth kulaklıklara bağlanmak için LDAC desteğinin de yer aldığı belirtildi. 2016 yılı içerisinde duyurulan benzerleri oldukça pahalı bir fiyatta duyurulan Walkman’ler, dikkat çekici olan malzemeler ile tasarlandı. NW-WM1AM2 için alüminyum tasarıma yer veren şirket, NW-WM1ZM2 modelinde oksijensiz bakır kullanıldı. 

AnTuTu puanlarına göre en iyi iPhone modelleri

Cihazın ses kalitesinin daha iyi bir hale getirilmesi için Sony, bakırı yüzde 99,99 saf altınla kapladı. Konuyla ilgili olarak yapılan duyurularak göre NW-WM1AM2, Avrupa’da 1399 Euro’dan satışa sunulurken, NW-WM1ZM2 ise 3699 Euro’luk yüksek fiyatı ile alıcılarını bekleyecek. Diğer bir yandan ise yeni nesil Walkman’lerin 2022’nin Nisan ayında siparişe açılacağı dile getirildi. Söz konusu bu her iki cihazda ilerleyen zamanlarda Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ise şu an için net değildir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir