Snapchat’te para kazanma seçenekleri artıyor. Artık Snapchat hikayelerdeki reklam gösterimleri de içerik oluşturucularına para kazandıracak.

Uzun zamandan beri farklı gelir yolları üzerinde çalışmaların sürdüğü Snapchat’te kısa süre içerisinde yeni bir dönem başlayacak. TechCrunch’a Snapchat adına açıklamalar yapan Snapchat sözcüsü, ABD’de küçük bir test grubu ile yeni testlerin başladığını duyurdu. Açıklamalara göre testlerde içerik oluşturucuların hikayelerinde gösterilecek reklamlardan para kazanma sistemi deneniyor.

Snapchat hikaye reklamları nasıl gösterilecek?

Reklamlar, hikayelerin içinde, başında ya da sonunda görülebilecek. Reklam gösterimi elde eden içerik oluşturucular, bu gösterimlerden para kazanma imkanı bulacak. Reklam gelirinden pay olarak belirlenecek ödemelerde gönderi sıklığı ve izleyici katılımı gibi farklı kriterlere göre hesaplamalar yapılacak. En çok merak edilen ödeme konusundaki kriterler olsa da Snapchat sözcüsü açıklamasında bu detaylara değinmedi.

Reklam bütçeleri tartışılıyordu

Snapchat ile gündeme gelen yeni haberler, uzun zamandan beri gündemdeki tartışmaları da alevlendirdi. Vidcon’un kurucu ortağı Hank Green tarafından yapılan açıklamalarda TikTok’un reklam ve gelir modellerine yönelik eleştiri yapılmıştı. Bu eleştiride şirketin daha fazla kazanmasına rağmen yükselen kazançları ile gelirlerin doğru orantılı olmadığı belirtilmişti. Geçtiğimiz yıl 58 milyar kazanan TikTok’ta yayıncılara ayrılan fon 200 milyon dolardı. Bu nedenle TikTok için yöneltilen eleştirilerin hemen ardından Snapchat’in yeni fon ve gelir haberlerinin gelmesi şirketin daha fazla gündemde yer almasını sağladı.

Snapchat için şu anda en çok merak edilen gelirlerde hesaplamaların nasıl yapılacağı. İçerik oluşturucu fonları ile birlikte gelir paylaşımı modelini bir araya getirmek isteyen Snapchat, pek çok kullanıcının şimdiden dikkatini çekmeyi başardı.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir