Popüler anlık mesajlaşma uygulaması Snapchat kısa süre önce iki yeni özelliği kullanıma sundu: “Lensler için Ses Önerileri” ve “Kamera Rulosu için Ses Senkronizasyonu” gibi özellikleri platformdaki içerik oluşturuculara yardımcı olma amacıyla sunacak.

snapchat2

Adından da anlaşılacağı gibi ‘Lensler için Ses Önerisi’, Snapchat ‘in Lensler adı verilen Artırılmış Gerçeklik filtrelerine yönelik geliştirilmiş bir özelliktir. Bu özellik kullanılan lensi tamamlayan seslerin veya müziklerin bulmasını sağlıyor. Kullanıcılar bir fotoğrafa veya videoya bir mercek uyguladıklarında, ortama eklenebilecek ilgili seslerin bir listesini açan sesler simgesine dokunarak seslere erişebilecek.

Film Rulosundaki içerikler için Ses Senkronizasyonu yalnızca Dört ila yirmi fotoğrafı ve videoyu destekliyor. Trend olan görsel içerikleri oluşturmak ya da ses üzerine olan içerikleri oluşturmak isteyenler için kullanışlı bir özellik olacağı düşünülüyor.

Her iki özellik de şu anda Amerika Birleşik Devleti’nde mevcut ve Snapchat , Mart ayında dünya çapında hem iOS hem de Android cihazlarda kullanma açacağını duyurdu.

SnapChat’ten geliştiricilere deste

Geçtiğimiz aralık ayında şirket lens efektleri geliştiricilerine satış yapabilmelerine yönelik bir özellik tanıttı. Kullanıcılar bu sayede beğendikleri lensleri satın alıp geliştiricilere destek olabilecek. Gerçekleşecek olan satışlar Snap Token ismindeki kendi para birimiyle yapacak. Ayrıca şirket lenslerinde kullandığı Artırılmış gerçeklik teknolojinin ihtiyaç duyduğu gelir kapısı olması için umutlu. Şirketin son zamanlardaki atılımları çoğunlukla gelir elde etme ve trendlere uyum sağlayan özellikler getirerek kullanıcı kitlesini artırmak yönünde.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir