Makine öğrenimi modellerinin dağıtımı, yönetimi, izlenmesi ve açıklanabilirliği için veri merkezli bir makine öğrenimi işlemleri platformu olan Seldon, 18.8 milyon euro yatırım aldı. Bright Pixel tarafından yönetilen Seri B turuna, AlbionVC, Cambridge Innovation Capital ve Amadeus Capital Partners gibi isimler de katıldı.

Aley Housley tarafından 2014 yılında kurulan Sheldon’un hedefleri arasında, iş performansını iyileştirmek ve riski yönetmek için makine öğreniminin benimsenmesini hızlandırmak gibi hedefler yer alıyor. Yapay zekaya önemli yatırımlar yapan işletmeler, ekip iş akışlarında yaptıkları çeşitli kısıtlamalar, artan düzenleme ve uyum kısıtlamaları vb. nedeniyle üretim modellerini ölçeklendirme sorunlarıyla karşılaşıyor..

Sheldon ise işletmelere bu konuda destek sağlıyor. Bu girişim, makine öğrenimi kullanımını hızlandırmak için, makine öğrenimi mühendislerine, veri bilimcilere ve diğer iş ortaklarına “eşi görülmemiş bir verimlilikle” bu sorunları çözmek için ihtiyaç duyulan araçları sağlıyor.

Sheldon’un kullanıcılarından olumlu geri dönüş

Sheldon’dan alınan bilgilere göre, kullanıcılar girişimden yaklaşık %92 üretkenlik artışı sağladıklarını ve makine öğrenimi projelerinde ise milyonlarca dolar tasarruf sağladıklarını bildirdiler. Başka işletmelerin haricinde PayPal, Jhonson & Jhonson, Audi ve Experian gibi büyük kuruluşların bir kısmında tam üretim yaşam döngüsüne güç sağlıyor.

Kurucu ortak Alx Housley:

“Yapay zeka her şeyin içinde ve Seldon, sağlam, ölçeklenebilir ve güvenli altyapı sağlayarak, makine öğrenimi ardışık düzenlerine veri merkezli bir yaklaşıma öncülük ederek, kuruluş genelinde ekip işbirliğine öncelik vererek ve emin olarak makine öğrenimi yatırımından geri dönüş sağlamak için benzersiz bir konuma sahip. Ekipler, en yoğun düzenleyici koşullar altında bile makine öğrenimine güven oluşturarak anlamlı sorunları büyük ölçekte çözebiliyor.” açıklamasında bulundu.

Housley

Sheldon, alınan yatırımın ürün grubunun veri merkezli yapay zeka stratejini geliştirmek kullanılacağını belirtti.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir