Samsung, yapay zeka araçlarında yaşadığı veri sızıntıları sebebiyle kendi yapay zekasını üretmeye karar verdi.

Yapay Zeka Tabanlı Sohbet, Geliştiricilerin İlgi Odağı Oluyor

Samsung, Naver ile ortaklık kurarak şirket içerisinde kullanmak için şirkete özel olarak tasarlanmış bir gelişmiş yapay zeka platformu geliştiriyor. Samsung bu ortaklıkla birlikte kurumsal ortamını yeniden yapılandırmayı planlıyor. Samsung’un bu hareketi şirket içerisinde yapay zeka araçları yoluyla hassas bilgilerin sızdırılmasının ardından geldi. Şirket olaydan sonra Google Bard ve ChatGPT gibi yapay zeka araçlarının kullanımını da yasaklamıştı.

Samsung, yabancı yapay zeka platformlarına dair potansiyel riskleri tecrübe etmesinin ardından özel verilerini ve fikri mülkiyetini korumak amacıyla önlemler almaya başladı. Samsung’un Naver ile iş birliği yaparak geliştireceği yapay zeka asistanı, Cihaz Çözümleri Bölümü’nde görev alan çalışanların karşılaştığı zorluklar üzerinde çalışacak.

Samsung yeni geliştireceği yapay zeka sayesinde gizliliğini koruyacak

Yeni geliştiren yapay zeka asistanı, Samsung’un güvenli sunucularında yer alacak ve şirket ile ilgili hassas bilgilerin ve tescilli kodun gizi kalmasının yanında erişim izni olamayan kişilere karşı koruma sağlayacak. Samsung belirli verilerini Naver ile paylaşarak güvenliğini tehlikeye atmadan ya da bulut alanında sızıntı riski yaşamadan yapay zekadan yararlanabilecek.

İş birliğini değerli kılan bir diğer avantaj da şirketin Kore dilini daha iyi anlayabilmesi. Samsung yeni geliştirilen yapay zeka aracının diğer yapay zeka platformlarına oranla Kore dilini daha iyi bir şekilde anlamasını ve yanıt vermesini sağlayarak çalışanlarının sorunsuz bir şekilde yapay zeka deneyiminden faydalanmalarını amaçlıyor.

Samsung kendine özel olarak geliştirdiği yapay zeka asistanı sayesinde şirket içerisindeki iş akışlarını kolaylaştıracak ve çalışanların verimliliğinin artmasını sağlarken bir diğer yandan veri güvenliğini ve gizliliğini üst düzeyde tutacak.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir