Pandemi döneminde evden online görüşmelerin sayısı artınca, televizyonlara da farklı özellikler eklenmeye başlandı. Yeni Samsung TV’ler Google üzerinden görüntülü konuşma imkanı sunacak.

Büyük ekranları ile daha iyi bir internet deneyimi sunan akıllı televizyonlar, farklı uygulama destekleri ile yapılacak pek çok işlemde televizyonların kullanılmasını sağlıyor. Samsung tarafından yapılan yeni açıklamalarda ise yüksek görüntü çözünürlüğü ve ses kalitesi ile televizyon ekranından artık görüntülü görüşmenin yapılabileceği belirtildi. Yeni Samsung televizyon modellerinde yer alacak yeni özellikler, kullanıcıların önümüzdeki yıllarda ek bir cihaz gereksinimi olmadan televizyon üzerinden işlerini halletmesini sağlayacak.

2021 modellere yazılım geldi

Samsung’un AU8000 modeli ve üstündeki  tüm model televizyonlarda yer alacak yeni özellik kullanıcıların Google Duo adlı uygulama üzerinden kolay bir şekilde görüntülü görüşme yapmasını sağlayacak. Dahili bir kamera ve mikrofon olmayacağından dolayı kullanıcıların görüşmeler öncesinde USB bağlantı noktalarına kamera ve mikrofon takması gerekecek. Televizyon tarafından otomatik olarak tanımlanacak olan aygıtlar, kullanıma dakikalar içerisinde hazır hale getirilecek. Ardından uygulama üzerinden açılacak oturumlarda görüntülü görüşme yapılabilecek.

Maksimum 32 kişiye kadar katılımcının kabul edilebileceği görüşmelerde akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlara göre çok daha yüksek bir görüntü desteği ve ses kalitesi sağlanacak. Daha büyük ekranda daha net görüntüler elde edebilecek kullanıcılar, iş ya da online eğitim gibi farklı amaçlar ile yeni akıllı televizyonlardan destek alabilecek.

Samsung akıllı televizyonlarda online görüşme nasıl yapılır?

Samsung tarafından yapılan açıklamalarda görüntülü görüşme için adımlar da tek tek sıralandı. Görüntülü konuşma başlatabilmek ve sorunsuz bir deneyim elde edebilmek adına takip edilmesi gereken adımlar şöyle;

  • Uyumlu web kamera modellerinden bir tanesini televizyonun USB bağlantı noktasına bağlayın.
  • Telefon üzerinde bulunan Google uygulamasını televizyona bağlayarak eşleştirin.
  • Telefondan aramak istenen kişileri seçin ve televizyonda görüntülü görüşme başlatma seçeneği ile görüşmeyi başlatın.
  • Kullanıcılar bu işlemleri televizyondaki Google Duo uygulamasından da yapabilir.
  • İşlemlerin yapılması sırasında akıllı televizyon ile telefonun mutlaka aynı Wi-fi ağında olmasına dikkat edin.
  • Google Duo uygulamasının indirilmiş olması ve Google hesabı ile Duo hesabın birbirine bağlanmış olması halinde karşı taraftan gelecek olan aramalar da kolay bir şekilde alınabilecek. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir