Teknoloji devi Samsung, global TV pazarında liderliği elinde bulunduruyor. Bağımsız bir pazar araştırma şirketi olan Omdia’nın açıkladığı verilere göre, Samsung 2022 yılında dünya TV pazarının lideri olmayı bir kez daha başardı. Böylece şirket, üst üste 17 yıl boyunca global TV pazarının lideri konumunu sürdürdü. Samsung, bağımsız bir pazar araştırma şirketi olan Omdia’nın verilerine göre, 2022 yılında dünya TV pazarının birincisi oldu.

Şirket, 17 yıldır üst üste global TV pazarının lideri konumunu koruyor. Veriler, Informa Tech LLC tarafından yayımlanan “TV Sets Spotlight / TV Sets Market Tracker” raporuna dayanıyor ve dünya çapındaki üreticiler tarafından paylaşılan yıllık satış adedi ve ciro rakamlarını içeriyor.

Üst Düzey İzleme Deneyimi Samsung TV’lerde

Premium ve üst düzey izleme deneyimi sunan TV ve ekran serilerine odaklanan Samsung, Neo QLED serisi gibi ürün ve teknolojilerle TV sektöründeki liderliğini sürdürüyor. Omdia’nın araştırmasına göre, Samsung, 2022 yılında QLED ve Neo QLED TV satışlarında 9 milyon 650 bin adetlik bir satış rakamı yakaladı ve 2017’de gerçekleşen lansmanından bu yana toplam 35 milyon satış adedine ulaştı.

Aynı verilere göre Samsung, 2022’de ultra geniş ekran TV pazarında da liderliği elinde tuttu. Şirket, 75 inç ve üzeri TV’lerde pazar payını yüzde 36,1; 80 inç ve üzeri TV’lerdeki pazar payını ise yüzde 42,9 olarak açıkladı. Ayrıca, 2.500 dolar üzeri fiyat etiketine sahip premium TV kategorisinde yüzde 48,6 ile en büyük pazar payına sahip oldu.

Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mert Gürsoy, bu başarı hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Samsung olarak televizyon endüstrisindeki en iyiye ulaşma motivasyonumuzu; yüksek teknoloji, benzersiz tasarım ve tüketici odaklı kullanım kolaylığı sağlayan akıllı özellikler ile gerçekleştirmek için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Bu güçlü iddiamızı, bağımsız araştırma şirketlerinin verileriyle kanıtlamak bizi ayrıca mutlu ediyor. 17 yıl boyunca aralıksız sürdürdüğümüz pazar liderliği, kullanıcılarımızın ürünlerimize duyduğu sadakat ve güvenle mümkün oldu. Samsung Türkiye Tüketici Elektroniği birimi olarak Global bu başarıyı Türkiye’de de 8 Yıldır aralıksız cirosal pazar lideri olarak devam ettirmekteyiz. Toplam pazar liderliğinin yanında global fotoğrafa benzer şekilde 2022’de Türkiye ultra geniş ekran TV pazarının da lideri oldu. 2022 yılında 75 inç ve üzeri TV’lerde pazar payını yüzde 69; 80 inç ve üzeri TV’lerdeki pazar payını ise yüzde 75 olarak açıklayan şirketimiz, 2.500 dolar üzeri fiyat etiketine sahip premium TV kategorisinde ise yüzde 76 ile en büyük pazar payına sahip. Samsung Türkiye’nin Global rakamların çok ötesindeki bu başarı, sadece Türkiye değil bağlı olduğumuz MENA bölgesi içerisinde hem Türkiye’nin TV satışları bakımından lider konuma getirdi hem de MENA bölgesi toplam satışlarına da ciddi katkı sağladı. Bu başarıyı; hem büyük bir gurur hem de markamıza güvenen değerli tüketicilerimize önümüzdeki yıllarda daha fazlasını sağlamak amacıyla yeni hedefler olarak görüyoruz” açıklamalarında bulundu.

Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik mezunuyum. İmza İnternet Teknolojileri şirketinin bünyesinde gerçekleşen dijital çırak programında dijital pazarlama eğitimi almaya devam ediyorum.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir