Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung, tarihinde ilk kez bir kadın yöneticiyi başkan pozisyonuna yükseltti. 2007 yılından bu yana şirkette çalışan Lee Young-hee’yi artık yeni bri görev bekliyor. 

Samsung Electronics, Lee Young-hee’yi Samsung cihaz deneyimi bölümü küresel pazarlama merkezi başkanlığı görevine terfi ettirdi. Samsung tarihinde ilk kez bir kadın yönetici, bu kadar hızlı başkanlık pozisyonuna terfi ediyor.

Lee Young-hee, Samsung’un ilk kadın başkanı oldu

Lee, L’Oreal’de Samsung’un telefonlarını ve imajını da başarılı bir şekilde tanıtmasıyla şirketin dikkatini çekiyor ve 2007’de Samsung’da görev almaya başladı. 2012 yılında başkan yardımcılığı pozisyonuna terfi eden Lee Jae-yong için yeni bir süreç  başlıyor. Jae-Yong, ekim ayı içerisinde yönetim kurulu başkanlığına terfi etmesinden bu yana bir ilk olarak gerçekleştirilen küçük çapta kurumsal değişikliğin bir parçası olarak yeni yeni başkandan biri olarak adından söz ettirdi. 

Burada dikkat çekici olarak Samsung, Lee Jae-seung’un henüz belli olmayan kişisel nedenlerden dolayı Ekim ayında istifa etmesinden bu yana boş olan ev aletleri birimine yeni bir başkan getirilmedi. Lee’nin bu alandan ayrılmasının ardından şimdi ise bu göreve Samsung Başkan Yardımcısı ve CEO’su Han Jong-hee getirilecek.

İki kapılı Tesla Cybertruck versiyonu ortaya çıktı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir