Yapay zekaya karşı olumsuz tutumu ile bilinen teknoloji devi Samsung, Güney Kore’nin Çevrim dışı ödemeler içi harekete geçti. Samsung, çevrim dışı ödemeler için ülkenin CBDC’leri araştırmaya başlayacak.

Teknoloji devlerinden biri olan Samsung Electronics, çevrimdışı ödemeler için merkez bankası dijital para birimi (CBDC) araştırmaları yapmak için Güney Kore Merkez Bankası ile oralıklık kurdular.

Güney Kore’nin yerel medyası KBS World’e göre, 15 Mayıs tarihi itibariyle Güney Kore Merkez Bankası, CBDC’ler üzerinde araştırma yapmak için Samsung ile bir mutabakat zaptına imzalar atıldı. Her iki taraf da iş birliği kapsamında merkez bankası tarafından çıkarılarak CBDN’nin çevrimdışı özelliklerini araştırmaya başlayacak. 

Herkesin bildiği üzere, Güney Kore Merkez Bankası, CBDC’lerin bireysel kullanımı için 10 aylık CBDC simülasyon deneyi araştırması çalışması devam ederken ikinci aşamasına da katılım sağladı. Merkez bankasının ilk aşamasında, CBDC’lerin ihraç edilmesi ile dağıtımı ve itfası gibi temel özellikler test edilmişti.

Samsung’un tüm ürün grupları ve deneyim alanı İstanbul İstinyePark’ta

Samsung Güney Kore’nin CBDC’ler üstünde çalışacak 

İmzalanmış olan son mutabakat zaptı ise Güney Kore CBDC’sinin  internet yerine Samsung mobil cihazlarda yakın alan iletişimi kullanarak havale ve ödeme yapma potansiyelinin nasıl olduğunu test etmeyi amaçlıyor.. Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Woon- Joon Choi, söz konusu iş birliği  için Samsung’un üst düzey güvenlik teknolojisini dijital para alanına uygulamasına olanak sağladığını da açıkladı.

“İki şirket arasındaki işbirliğine dayanarak, küresel çevrimdışı CBDC teknolojisinin geliştirilmesine büyük katkıda bulunmayı hedefliyor” ifadelerini kullandı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir