Twitter geliştiricileri, platform hakkında yapılan çarpıtmalarla mücadele edebilmek için yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Artık sahte haberlerle etkileşim sağlayan kişiler, Twitter üzerinden diğer kullanıcıların da katkılarıyla “Topluluk Notu” mesajıyla uyarılabilecek.

Twitter

Twitter Bilgi Kirliliğinin Önüne Geçebilmek İçin Çalışıyor

Sosyal medya üzerinde abartılı görüşler içeren gönderiler bilgi kirliliğinin en temel nedenlerinden biridir. Yanlış bilgilerin yayınlanması ve yayılması yıllardır hem sıradan Twitter kullanıcıları hem de Twitter da önde gelen isimler tarafından sıklıkla yapılan bir durumdur.

Twitter bu durumun önüne geçebilmek için yeni bir “Topluluk Notları” özelliği geliştirerek yanlış tweetlerin retweetlenmesini geri çekme şansı sunuyor.

Twitter Topluluk Notlarına katkı sağlayan twitter kullanıcıları; yanlış bilgiye neden olan bir tweet’i beğenen, retweet’leyen veya paylaşılan bir tweete cevap veren kullanıcıların Topluluk Notlarına bildirilmesiyle bilgilendirme notu iletecek. 

Topluluk Notları’na katkıda bulunan kişiler, verdikleri bilgilerin yanlış olduğunu ispat ederlerse diğer kullanıcıların yaptıkları beğeniler veya retweet’ledikleri paylaşımların kaldırılma olasılığı artacak.

“Topluluk Notları” Aslında Yeni Bir Özellik Değil

Topluluk Notları” ilk olarak 2021 yılında ABD merkezli kullanıcılar için “Birdwatch” adıyla tanıtıldı. Twitter, Elon Musk tarafından satın alınmasından ardından “Birdwatch” ismi “Topluluk Notları” olarak değiştirildi.

Twitter, Topluluk Notlarını Aralık ayında tüm dünya için kullanıma açtı. Ocak ayında ise ABD dışında İrlanda, Birleşik Krallık, Yeni Zelanda ve Avustralya gibi ülkelerde de bilgi kirliliğinin önüne geçmek için talepte bulunan kişileri kabul ederek notlarını almaya başladı.

Twitter yönetiminin değişmesiyle, geçtiğimiz aylarda yapılan işten çıkarmalarla gündeme gelmişti. Bu işten çıkarmalardan güvenlik departmanında çalışanlarda etkilendi. İşten çıkarmalar sayede Twitter’ın içeriklerinin denetimi için oluşturulan algoritmalara ve kitle kaynak kullanımına olan güven duygusu artış gösterdi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir