Sabancı Holding bünyesinde faaliyet gösteren kurumsal girişim sermayesi fonu Sabancı Ventures, sürdürülebilirlik ve sıfır emisyon hedefleri doğrultusunda 2020 yılında kurulan hidrojen ekipman üreticisi SunGreenH2’ye 800 bin dolar yatırım yaptı. Sabancı Ventures, 1.5 milyon dolarlık yatırım turunda en yüksek yatırımı yaparak dikkatleri üzerine çekti.

SunGreenH2, yeşil hidrojen üretiminde öncü konumda

SunGreenH2, Singapur merkezli bir hidrojen ekipman üreticisi olup, geleneksel hidrojen üretim yöntemlerini değiştirmek için özel teknolojiler geliştirmekte. Şirket, sürdürülebilir enerji kaynakları ve suyu kullanarak yeşil hidrojen üreten ekipmanlar geliştirerek çevre dostu bir hidrojen üretim sürecine öncülük etmekte.  Patentli elektrolizör teknolojisi sayesinde sektördeki rakiplerine göre yeşil hidrojeni daha çevreci, daha uygun maliyetli ve daha verimli bir şekilde üretmeyi planlıyor.

Sabancı grubu olarak yatırımlara ara vermeden ilerlediklerini belirten Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Gökhan Eyigün şunları söyledi:

“Sabancı Topluluğu olarak Türkiye’nin ilk yeşil hidrojen üretimine geçtiğimiz yıl başlamıştık. Şimdi de bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz SunGreenH2 yatırımı, Topluluk olarak bizlere 2030’a kadar 120 kat büyüyerek 120 milyar dolara ulaşması beklenen yeşil hidrojen pazarında erken pozisyonlanma fırsatı sunuyor. Bu yatırım, Sabancı Ventures’ın Asya-Pasifik bölgesindeki ilk girişim sermayesi yatırımı olması açısından da çok önemli. Gerçekleştirdiğimiz yatırımla ‘Dünya’nın Sabancı’sı’ olma yolundaki global ölçekte yaptığımız yatırımlarımıza Sabancı Ventures ile bir yenisini daha ekledik. Sabancı Topluluğu olarak ‘yeni ekonomi’ ve sürdürülebilirlik odaklı yatırımlarımıza devam ediyoruz.”

Sabancı Ventures, SungreenH2'ye 800 bin dolarlık yatırım yaptı

Yeşil hidrojen, sıfır emisyon hedeflerine katkı sağlıyor

Yeşil hidrojen, şirketlerin ve ülkelerin sıfır emisyon hedeflerine önemli katkı sağlayacak bir enerji kaynağı olarak öne çıkıyor. Sıfır karbon salınımına sahip yeşil hidrojen, mobiliteden sanayiye ve yenilenebilir enerjiye kadar birçok farklı alanda kullanılabiliyor ve karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor.

Sabancı Ventures, portföyündeki girişim sayısını artırdı

Geçtiğimiz yıl 5 şirkete yatırım yapan Sabancı Ventures, SungreenH2’ye yaptığı yatırım ile birlikte toplam girişim sayısını 8’e yükseltti. Sabancı Grubu’nun sürdürülebilirlik ve sıfır emisyon hedefleri doğrultusunda yaptığı yatırımlar, hem şirketin geleceği hem de dünya için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir