Sabancı Holding tarafından yürütülen Sabancı ARF (Almost Ready to Fly – Neredeyse Uçmaya Hazır) Programı, teknoloji ve inovasyonun başrol olduğu bir programdır. Sabancı ARF, İlk mezunlarını dün düzenlenen bir etkinlikle vermiş olan program, mezuniyetle birlikte yatırım alacak olan girişimleri de belirlemiş oldu.

Sabancı ARF programı
Sabancı ARF programı

Sabancı Holding tarafından yürütülen Sabancı ARF (Almost Ready to Fly – Neredeyse Uçmaya Hazır) Programı, teknoloji ve inovasyonun başrol olduğu bir program. İlk mezunlarını dün düzenlenen bir etkinlikle vermiş olan program, mezuniyetle birlikte yatırım alacak olan girişimleri de belirlemiş oldu.

Teknoloji ve inovasyonun yatırımları Sabancı Topluluğunda gündemde diyebiliriz. ‘Yeni ekonomi’yi baz alarak bir büyüme stratejisi izleyen Topluluk, katkı sunmak konusunu bu sefer de girişimcilik ekosistemine ve açık inovasyona taşı ve uçmaya hazır olanları belirledi. Bunu da Sabancı ARF (Almost Ready to Fly – Neredeyse Uçmaya Hazır) Programı ile sağladı.

Dün projelerin katılımcılara sunulduğu bir etkinlik düzenlendi. Sabancı Holding’in İstanbul merkezi olan Sabancı Center’da, 20 haftalık bir çalışmanın ürünü olan girişimler, kendilerine ait özel biçimde hazırlanmış bir alanda çalışmalarını yürüttü. Değerlendirme sonucunda olumlu yanıta erişen girişimciler 150 bin dolara kadar Sabancı ARF tohum yatırımına erişim hakkına sahip oldu. 

Peki Sabancı ARF’a seçilen girişimler neler?

Sabancı ARF Programı’na seçilen girişimlere baktığımızda Avokadio, Blueit, BPREG, Kozalak, Köstebek, Leadpot, Newky, Phoenix Enerji, The Clico isimlerini görüyoruz. Peki bu girişimlerin ne iş yaptığını merak ediyorsanız gelin birlikte inceleyelim.

Sırasıyla baktığımızda Avokadio’yu incelersek, taşınabilir nefes analiz cihazı geliştiren girişim böylelikle kullanan kişinin nefesindeki amonyak ve keton gazlarını ölçüyor. Mobil uygulaması sayesinde de bireyin metabolizmasına ait verilerine bakarak kişisel beslenme tavsiyeleri sunmaktadır.

Blueit girişimi ise “Su Yönetim Platformu” geliştiriyor. Şöyle ki bunu sanayi ve binalarda yapılan su tüketimini gerçek zamanlı takip ederek optimizasyon sağlayan donanım ve yazılım sayesinde yapmakta.

Biyo-kompozit geliştirmesi ve üretimi yapan BPREG, düşük maliyetle bitki lifleri ve termoplastik polimerlerden yüksek performanslı, geri dönüştürülebilir ve hafif biyo-kompozitlerle tüketicisini buluşturuyor.

Yangın Erken Tespit Sistemi ile sensör tabanlı bir örgü ağ sistemi oluşturan Kozalak, bunu kendine has donanım ve yazılımı ile üretmektedir.

Hedefinde küresel ve yerel pazarda e-atık geri dönüşüm mobil uygulaması oluşturmak olan Köstebek, mobil uygulamasına rota optimizasyonu ve yapay zeka modeliyle geliştirilen bir görsel tanıma sistemi ekledi.

Bulut tabanlı mobil bir CRM (Lead Management) uygulaması sunan Leadport, uygulama ile işleri ve müşterileri her yerden yönetmeye yardımcı oluyor.

Yenilikçi bir girişim olan Newky, dijital anahtar deneyinimini araçların iki faktörlü doğrulama ile kullanıcılarını tanımasına imkan sağlayarak sunuyor.

Hidrojen gazını saf bir biçimde özgün paladyum membranı sayesinde tüm gazlardan ayrıştırabilen Phoenix Enerji de seçilen girişimlerden.

The Clico’ya baktığımızda ise yapay zeka desteğinin kullanıldığı bir platformu bizlere sunan girişim; müşteri verileri, tüm geri bildirimleri, AI destekli çözümleri ve çevrimiçi incelemeleri tek platformda otomatik olarak topluyor. Böylece müşteri beklenti ve ihtiyaçlarının değerlendirilmesi olanağını sunuyor.

Şimdi de Sabancı Holding Kurum-içi Girişimlerine göz atalım

Online alışveriş deneyimi sonrası satış sonra hizmetler adına iş modeli bağlantısı meydana getiren platform Hizmetinle Al.

Akıllı geri dönüşüm kutuları üreten Re-tech, şişelerin kullanıcılardan depozito karşılığında geri toplanmasını ve takibini sağlıyor.

Dijital garanti süreci çözümü olan Garantim Sensin, tek platform üzerinden ürünlerin garanti süreçlerinin takibini ve ürün servislerine kolay şekilde ulaşmayı sağlıyor.

Yapay zeka destekli bakım asistanı Miote, elektrikli makineleri izliyor ve anormal durumları tespit ediyor.

Yeni nesil ulaşım modeli Kiduttle, çocukların kurs ve diğer aktivitelere giderkenki ulaşım ihtiyacını konforlu ve güvenli şekilde karşılıyor böylece ebeveynler zamanlarının verimliliğini artırmış oluyor.

Sabancı ARF tohum yatırımı hakkı kimlerin oldu?

Mezun girişimler Demo Day’de sunum yaptı. Bunun sonrasında da Sabancı AFR tohum yatırımını alacak girişimler belirlenmiş oldu. Bu program kapsamında yapılacak ek yatırım miktarı ise 20 milyon TL. Yatırım alan girişimler ise Blueit, Miote, Kozalak, Köstebek, Leadport, The Clico, BPREG ve Kiduttle oldu.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik mezunu, Endüstri Mühendisliği öğrencisi, İmza'da Dijital Çırak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir