2016 yılında evlerin görünümü değişmeden güneş paneli kullanımına olanak sağlayan Roofit.Solar, sürdürülebilir enerji ağının gelişime katkıda bulunmayı hedefledi. Tallinn merkezli şirket, yatırım amaçlı gerçekleşen turda, BayWa re Energy Ventures ve EdgeCap Partners gibi  şirketlerin liderliğinde 6,45 milyon Euro topladı.

Yeşil merkezli Roofit.Solar yatırım aldı

Halkın yeşil geçişe katılmalarına katkı sağlayan Estonya merkezli Roofit.Solar, 2016 yılından bu yana güneş çatıları üretmekte ve tamamen binaya entegre güneş çatıları aşırı hava koşullarına oldukça dayanıklıdır. Tarihi yapılar için de uygun olan bu çatılar güneş hareketlerine tamamen katılmayı hedefliyor. 

Şirket, finansman turunda topladığı yatırımın bir kısmını Almanya, İsveç ve Estonya gibi pazarların ötesinde yeni pazarlara açılmak için kullanacağını belirtti. Bununla beraber yeni ürünler geliştirmeyi ve çatı planlama yazılımlarının detaylarını iyileştirmeyi planlıyor. Estonya merkezli şirket şu anda Estonya, Almanya ve İsveç yanı sıra Norveç, Avusturya, İsviçre, Polonya ve Birleşik Krallık dahil 17 ülkede hizmet veriyor. 

Roofit.Solar CFO’su ve Kurucu Ortağı Raimond Russak yaptığı açıklamada:

“Güneş enerjisi, dünya çapında yeşil enerjiye geçişin ana direklerinden biridir. Roofit.Solar’daki kendini işine adamış ekip, güneş enerjisi çatı modülleri ile pratik yazılım kombinasyonunun yalnızca verimli ve karlı olmadığını, aynı zamanda üstel büyüme potansiyeline sahip olduğunu kanıtladı. Bu nedenle, Roofit.Solar ile uzun vadeli ortaklığımızı genişletmek konusunda kendimize güveniyoruz.”

Selçuk Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun. İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital Çırak eğitimi aldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir