Renault, Türkiye’de yenilenmiş arabalar satmayı planladığını söyledi. Peki şirket ne zaman kullanılmış arabaları tamir etmeye ve satmaya başlayacak?

Renault Türkiye üretimi geçici olarak durduruyor

Renault, Türkiye’de yenilenmiş otomobil satmayı planlıyor. Renault Grubu Türkiye CEO’su Hakan Doğu bu konuda önemli bir açıklama yaptı. Doğu’nun yaptığı açıklamaya ilişkin tüm detaylar raporlarımızda yer alıyor.

Renault Türkiye’de yenilenmiş araba satacak mı?

Dünya raporlarına göre Renault Grubu, Türkiye’de önemli bir adıma hazırlanıyor. Aktarılan bilgilere göre şirket, onarılan arabaların satışına başlayacak. Renault Grubu Türkiye CEO’su Hakan Doğu, Automechanika İstanbul’da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yenilenmiş otomobillerin satışıyla ilgili soruşturma yürüttüklerini, şu anda üzerinde çalıştıklarını söyleyen Doğu, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Fransa’da ‘Refactory’ dediğimiz sistemle araçları yenileyip yine fabrika garantisiyle tekrardan satmak anlamına geliyor. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Son aşamalara geldik, inşallah onu Türkiye’de lanse ederiz ancak şu andaki sıkıntı, ikinci elde araç bulunmuyor.”

Hakan Doğu sözlerine daha sonra şöyle devam etti:

“Yani bu sistemi açtığınız zaman ikinci elde araç yoksa nasıl yenileyeceksiniz gibi bir sürü konular var. Açmak için doğru zaman mı değil mi onu düşünüyoruz ama planlarımızda var”

Türk otomotiv sektörünün dünyanın önde gelen otomotiv sektörlerinden biri olduğunu vurgulayan Doğu, sektörümüzün özellikle yedek parça pazarında çok hızlı olduğunu söyledi. Açıklamada, Renault Grubu’nun Türkiye’deki çeşitli tedarikçilerle işbirliği yaptığı belirtildi.

Türkiye’de yedek parça üretimi yapan firmaların daha güçlü olduğunu söyleyen Doğu, bu firmaların tek rakibinin Çinliler ve Asyalılar olduğunu açıkladı. Doğu, Türk otomobil endüstrisinin elektrikli otomobilde yenilikleri sürdürme potansiyeline sahip olduğunu da söyledi.

Renault Grubu CEO’su Türkiye Doğu yaptığı açıklamada, Türkiye’nin başta teknolojik değişim olmak üzere her türlü değişimi sürdürebilecek kapasiteye sahip olduğunu vurguladı. Kullanılabilir otomobilleri piyasaya sunmanın çok önemli olduğunu söyleyen Doğu, bu bağlamda Renault Grubu olarak çalışmakta oldukça etkili olduklarını belirterek, açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

“Önümüzdeki günlerde yeni stratejimizi açıkladığımızda, Türkiye’de önce hibritleşmeye, daha sonra elektrikleşmeye geçişte Renault Grubu olarak, Türkiye’de otomotiv grubunu kuran iki firmadan bir tanesi olarak tüm paydaşlarla birlikte çalışıp görevimizi yapacağız.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir