Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi, yeni akıllı cep telefon modeli Redmi Note 12 Turbo için resmi tanıtımını gerçekleştirdi. 

Xiaomi tarafından tasarlanan yeni model Redmi Note 12 Turbo, belirtildiği üzere 28 Mart tarihinde resmi olarak kullanıcıların karşısına çıktı. Söz konusu cihaz hakkında daha öncesinde pek çok poster paylaşımında bulunan Xiaomi, bu anlamda tasarım noktasında da pek sürpriz yapmamış gibi gözüküyor. Köşeli gövdesi ile dikkat çeken cihaz, selfie kamerasını bir ekran deliğine yerleştiriyor ve özellikle ince çerçeveli yapısı ile dikkat çekiyor. Bu özelliği sayesinde kendi kategorisinde bulunan pek çok cihazın önüne geçmeyi başaran telefon, iPhone 14 ile karşılaştırılıyor. 

Cihazın arka kısmında dikkat çekici bir tasarım yer alıyor ve ince yapısıyla kullanım kolaylığı sağlayacağı düşünülüyor. 3.5 mm kulaklık girişinin de yer aldığı bu cihaz için teknik detaylar incelendiğinde beğeni kazanıyor. 6,67 inç FHD+ 120 Hz OLED ekran (Tam DCI-P3 kapsamalı) özelliğine sahip olan cihaz, Snapdragon 7 Plus Gen 2 işlemciden güç alıyor ve 16 GB RAM ile 1 TB GB depolama alanı ile kullanıcılara seçenek sunuyor. 

redmi note 12 turbo1

67W şarj destekli 5.000 mAh kapasitesine sahip olan Redmi Note 12 Turbo’nun ön kısmında 16 megapiksellik selfie kamerası yer alıyor. Cihazın arka kısmında ise alışılmış bir şekilde OIS destekli 64 megapiksel ana + 8 megapiksel ultra geniş açı + 2 megapiksel makro kameralar bulunuyor. Android 13 tabanlı MIUI 14 arayüzünü kullanan cihazın , stereo hoparlör özelliği sayesinde ses noktasında yüksek kaliteli bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Redmi Note serisiyle bir ilke imza atarak ekrana yerleştirilen parmak izi sensörüne sahip olan cihaz, tahmin edilenlere göre Türkiye pazarına bu isim ile gelmeyecek. Cihaz ülkemizde farklı bir isimle farklı bir modelin temeli olarak gelebilir. Cihazın yurt dışı fiyat etiketi 290 dolardan başlıyor ve 377 dolara kadar ulaşabiliyor. Redmi Note 12 Turbo adlı cihaz hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup, cihaz yakında tekrar gündeme gelebilir gibi gözüküyor.

Zoom ve OpenAI iş birliği yapacak: OpenAI, Zoom’a ekleniyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir