AMD, CES’te yükseltme teknolojisi Radeon Super Resolution’ı (Radeon Super Resolution RSR) duyurdu. Yeni RX 6500XT grafik kartı ile birlikte binlerce oyunda destekleniyor.

Reds, aşağıdaki AMD yazılımı hakkında yeni bir video yayınladı: AdrenalineEditionDriver, bu teknolojinin iyi performans göstereceğini vaat ediyor. Elbette bu sayısız oyuncunun yüzünü güldürüyor.

Radeon Super Resolution oyun performansını arttıracak

Yonga üreticisi tarafından yayınlanan bir video, bunun yerel 1440p’den 4K’ya (RSR Açık) yükseltilerek nasıl elde edilebileceğini gösteriyor. Daha da önemlisi, Radeon süper çözünürlük teknolojisi, maksimum p performansını önemli ölçüde iyileştirdi. Daha önce AMD, Warframe’de maksimum U performans artışı gösterdi. RSR teknolojisi, FidelityFX Süper Çözünürlük üzerine kurulmuştur ve sürücü düzeyinde destek sağlar.

AMD Radeon RX 6500 özellikleri yavaş yavaş ortaya çıkıyor

Başka bir deyişle, geliştiriciler muhtemelen bu teknolojiyi oyun motoruna eklemek için zaman harcamazlar ve oyuncular bu özelliği doğrudan etkinleştirebilir. Şirketin bu teknolojisi, tüm modern AMD Radeon RX grafik kartlarında desteklenir. RSR’yi destekleyen bir Adrenalin sürümünün ne zaman çıkacağını tam olarak bilmiyoruz, ancak uzun sürmeyecek. Son olarak AMD bu teknolojiyi şu şekilde açıklıyor:

Radeon Super Resolution (RSR), AMD FidelityFX Süper Çözünürlük (FSR) teknolojimizde bulunan algoritmanın aynısını kullanan bir sürücü içi yükseltme özelliğidir. Oyuncular, uyumlu herhangi bir oyunda yeni performans düzeylerini ortaya çıkarmak için RSR’den yararlanabilir.

Şirketin bu yeni teknolojiyi gelecek yıllarda daha da yüksek performanslı bir hale getirmesi bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir