Adobe Premier Pro için yapılan yeni çalışma, video renk ayarlamalarının daha kolay bir şekilde yapılmasını sağlayacak.

 Adobe, video düzenleme programı olarak geliştirdiği Adobe Premier Pro’yu güncellemeye devam ediyor. Uygulama için bugüne kadar getirilen sayısız özellik, düzenlemelerin daha basit bir şekilde yapılmasına imkan tanırken şimdi video renk ayarlamaları için daha kolay bir seçenek kullanıma sunuldu. Beta olarak duyurulan yeni özellik, renk doğruluğunu daha akıllı bir şekilde belirleyecek.

Premiere Pro’nun yeni özelliği neler sunuyor?

Premiere Pro için yapılan tanıtımlara göre video çekilen kameranın kalitesi, ortamdaki ışık miktarı gibi görünüme doğrudan etki eden tüm etkenler analiz edilecek. Ardından kullanıcılar Adobe’nin yeni özelliğinden yararlanarak videoyu çok daha kaliteli bir hale getirebilecek. Tek bir tuşla video renk doğruluğunu ayarlama imkanı sunan Adobe doygunluk, beyaz dengesi ve renk ayarları gibi görünüm için kritik öneme sahip tüm özellikleri otomatik bir şekilde ayarlayacak. Özellikle yeni başlayan amatör kullanıcılar için kolaylık sunacak olan yeni işlev, üstelik videolardaki renk ayarlamalarını yaparken yaşanılan zaman kaybını da ortadan kaldıracak. 

Lumetri Color’dan daha gelişmiş bir deneyim sunulacak

Mevcut tüm sürümlerde Adobe, Lumetri Color panelinde yer alan otomatik özelliği ile benzer bir amacı yerine getirmeye çalışıyordu. Ancak mevcut ayarlarda çok başarılı sonuçlar alınamaması ve daha kötü görüntülerin elde edilmesi özelliğin kullanılmasını engelliyordu. Amatör ve profesyoneller tarafından eleştiri alan bu özelliğin ardından Adobe geçtiğimiz dönemlerde başlattığı yeni çalışmalarını tamamladı. Beta versiyonda yer alan otomatik ton özelliği Adobe tarafından yapılan açıklamalara göre çok daha başarılı sonuçlar verecek. Üstelik otomatik ayarlamalarda yakalanacak olan başarı, projelerin daha çarpıcı ve profesyonel bir görünüme sahip olmasını sağlayacak.  

Otomatik Ton Lumetri Color panelinde
Otomatik Ton, Lumetri Color panelinde

Yenilenen özellikte Lumetri Color’da olmayan birkaç yeni detay da eklenmiş durumda. Sıcaklık ve doygunluk gibi daha derin ayarlamaların yapılamadığı Lumetri Color yerine yeni getirilen özellikte artık tek tıklama ile görüntüye dahil tüm detaylar ayarlanacak. Sıcaklık, renk tonu, pozlama, kontrast, vurgu tonları, gölgeler, beyazlar, siyahlar ve renk doygunluğu tek tek en iyi hale getirilecek. Üstelik tüm bu işlemler tek bir tuş ile yapılacak. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir