Mobil oyun sektörünün tanınan ismi Passion Punch web3’e geçerken 4 milyon dolar değerinde tohum yatırım aldı. Turun liderliğini Colendi yaptı. Yatırım turunda melek yatırımcıların yanı sıra  Turkcell Yeni Teknolojiler Girişim Sermayesi, Fonu ve Re-Pie de yer aldı. Yatırımdan sonra şirketin değerlemesi 39 milyon doları gördü.

Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Ergin,  ilgilendikleri sektörlerden birinin de oyun sektörü olduğuna vurgu yaptı. Ergin şöyle dedi:

“Re-Pie olarak büyüme potansiyeli yüksek, teknoloji ve yenilik odaklı iş modeline sahip girişimlere yatırım yaparak portföyümüzü büyütmeye devam ediyoruz. Türkiye, oyun sektöründe; Avrupa’dan en çok yatırım alan ülkelerin başında geliyor. Çok başarılı girişimlere şahit oluyoruz. Oyun sektörü bizim de odaklandığımız sektörler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bu anlayışımız doğrultusunda Passion Punch da radarımızda olan bir şirketti ve yatırımımızı gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Vugar Hasani, oyunların kullanıcılarının olumlu yaklaşımını hak ettikleri şekilde ödüllendirmesini sağlayan blockchain teknolojisine kayıtsız kalamayacaklarını belirtti. Harika değişimin önemli bir parçası oldukları bir gelecek umuduyla vizyonlarını web3 oyunlarına yönlendiriyorlar.

Passion Punch Kurucu Ortağı ve CBSO’su Burak Ökmen ise şirketin mobil oyun sektöründeki tecrübesini kullanarak F2P ve web3 dünyasını bir araya getiren, sürdürülebilir ekonomilere sahip, eğlenceli ve kullanıcı dostu ürünler ile henüz rekabetin artmadığı bu sektöre öncülük etmeyi hedeflediklerini belirtti. Burak Ökmen sözlerine şöyle devam etti: “Oluşumuna birlikte şahitlik ettiğimiz web3 oyun sektöründe dünyada benzeri olmayan modeller kullanarak ilkleri başarma konusunda inançlıyız.”

Colendi Global CEO’su Bülent Tekmen şunları söyledi:

“Passion Punch’ın web3’e geçişi ve mobil oyunların geleceğine yönelik vizyonunu desteklemek bizler için de heyecan verici. Oyun sektörü hızla gelişirken, web3 teknolojisi de daha kapsayıcı ve merkezi olmayan bir oyun ekosistemi sağlayarak, geliştiriciler için yeni fırsatlar ve gelir akışı yaratma potansiyeline sahip. Passion Punch’ın bu evrime öncülük etmek için iyi bir konumda olduğuna inanıyoruz. Bu yolculuğun bir parçası olmaktan memnunuz”

Geçtiğimiz üç yılda şirket, 200 milyondan fazla mobil oyuncu tarafından severek oynanan başarılı birçok oyunu piyasaya sürdü. Passion Punch, mobil oyun geliştirme, etkileyici hikaye anlatımı için sanat ve yazılım alanında çalışan yetenekli kişileri bir araya getirdi. Şirket, sanat ekibinin kalitesiyle tanınır ve sektör için gelecekteki trendleri belirleyen Unity Gaming Report 2022 ve 2023‘te yer almasıyla kanıtlandığı gibi, teknolojisinin gücüne dikkat çekti.

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir