Geçen hafta sonu Tesla otomobillerinden biri ölümcül bir kaza geçirdi ve Paris’in önde gelen taksi şirketi G7, filosunda Tesla otomobillerinin kullanımını askıya aldı.

G7 Başkan Yardımcısı Jan Ricordell, Cumartesi gecesi kaza olduğunda izinli bir taksi şoförünün ailesini bir restorana götürdüğünü söyledi. Salı günü, iki kaynak kazada birinin öldüğünü söyledi. Yirmi kişi yaralandı ve soruşturmaya yakın bir kişi üç kişinin durumunun ciddi olduğunu söyledi.

Fransız basınında çıkan haberlere göre, otomobil bir bisikletçi ve üç yaya ile çarpıştıktan sonra bir minibüsle çarpıştı ve yedi kişi ağır yaralandı. G7, olayla ilgili polis soruşturması bitene kadar filosunda 37 Tesla Model 3 aracı kullanmayı bırakacağını duyurdu.

Tesla otopilotu 2 kişinin ölümüne sebep oldu

Tesla, yorum talebine hemen yanıt vermedi. Ricodel, Tesla’nın Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bir ön soruşturmanın araçla ilgili teknik sorunları dışladığını söyledi. G7 yöneticisi, sürücünün fren yapmaya çalıştığını ancak arabanın hızlandığını belirtti.

Taksi firması Tesla araçlarının kullanımını askıya aldı

Otomobilin Otopilot modunda çalışıp çalışmadığı belli değildi. Paris’in 13. bölgesinin belediye başkanı Jerome Coumet, Twitter’da, “Soruşturmanın ilk unsurları, hızlandırıcının takılıp kalacağını gösterdi” dedi.

Ricordel, “Bugün konuyla ilgili iki farklı görüşe sahibiz.Sürücülerimiz, müşterilerimiz ve diğer yol kullanıcıları için bir güvenlik önlemi olarak soruşturma devam ederken Tesla Model 3’ün askıya alınmasını sürdüreceğiz.”

Tesla, araçlarındaki sensörlerden ve kameralardan ayrıntılı veriler topluyor ve bu verileri geçmişte kazaların teknik arızalardan kaynaklandığına dair iddiaları sorgulamak için kullanmıştı. Ricordel, filosundaki Tesla Model 3 sahiplerinin kapanma dönemindeki gelir kaybı için tam tazminat alacağını söyledi.Şirket, sürücülerin mümkün olan en kısa sürede G7 sürüşüne devam edebilmeleri için alternatifler arıyor. G7’nin hükümetle temas halinde olduğunu ve polis soruşturmasının sonuçlarını beklediğini söyledi. G7, 9.000 bağlı sürücüsü ile Paris’teki en büyük taksi şirketlerinden biridir ve araçları bağımsız operatörlere aittir. G7 filosunun yarısı elektrikli veya hibrit araçlardan oluşuyor ve şirketin hedefi 2027 yılına kadar %100 yeşil bir filoya sahip olmak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir