Nikkei Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Japon Panasonic’in Tesla için yeni lityum iyon pilini 2023 gibi erken bir tarihte üretmeye başlayacağını ve Japonya’daki üretim tesislerine yaklaşık 80 milyar yen (705 milyon $) yatırım yapmayı planladığını bildirdi.

Nikkei, bilgiyi nereden aldığını söylemeden, güç paketinin seyir menzilini yaklaşık beşte bir oranında artırarak elektrikli araçları (EV’leri) sürücüler için daha çekici hale getirmeye yardımcı olabileceğini bildirdi.

Elon Musk Tesla hisselerinde 1 milyar dolar daha sattı

Panasonic, Reuters’e gönderilen bir bildiride, “Bu mali yıl içinde kuracağımız bir test üretim hattı da dahil olmak üzere, seri üretim için çeşitli seçenekler üzerinde çalışıyoruz. Ancak şu anda açıklayacak bir şeyimiz yok,” dedi.

Panasonic, Ekim ayında 4680 formatlı (46 milimetre genişliğinde ve 80 milimetre yüksekliğinde) pili tanıtmıştı. Şu anda Tesla’ya sağladığı pillerin yaklaşık beş katı büyüklüğünde olan bu pilin, ABD’li elektrikli araç üreticisinin üretim maliyetlerini düşürmesine de yardımcı olması bekleniyor.

Panasonic ABD şirketleri için önemli bir tedarikçi olmaya devam edecek

Nikkei, Panasonic’in 4680 pilleri Batı Japonya’daki Wakayama vilayetindeki bir tesiste üreteceğini ve yılda 10 gigawatt saatten daha az üretimle, yani yaklaşık 150.000 araca eşdeğer üreteceğini söyledi.

Panasonic, daha gelişmiş Tesla pilinin tek üreticisi olduğundan bu hamle ve EV üreticisi Çin’de ve başka yerlerde pil tedarikçileri ararken bile, en azından daha pahalı modelleri için ABD şirketi için önemli bir tedarikçi olmaya devam etmesini sağlayacak gibi görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir