Oyun sektörünün lider isimleri birçok program ve etkinlikler için bir araya geliyor. Türkiye’nin oyun sektöründeki liderleri Game Factory ve YTÜ Yıldız Teknopark, liderliklerini sürdürmek ve oyun alanındaki startuplara daha fazla destek sunmak için güçlerini birleştiriyorlar.

Oyun sektörünün liderleri, Game Factory ve YTÜ Yıldız Teknopark güçlerini birleştiriyor
Oyun sektörünün liderleri, Game Factory ve YTÜ Yıldız Teknopark güçlerini birleştiriyor

Program ve etkinlikler GamesUp ve Game Factory ortaklığında gerçekleşecek. Programda Türkiye’de bulunan oyun girişimlerine yönelik kuluçka ve hızlandırma desteklerinin yanında yatırım ve insan kaynakları gibi birçok yeni destek programı ve paketleri yer alacak.

Game Factory ve YTÜ Yıldız Teknopark, Türkiye’de yapılan oyun girişimlerinin küresel boyutta inovasyon becerilerinin arttığı ve trend olan yeni teknolojilerin de bu inovasyonu kolaylaştırdığını söylüyorlar. Aynı zamanda bu değişim trendine ayak uydurabilen Türkiye’deki genç girişimcilerin sayısı yüksek olduğu için bu tarz iş birliği etkinliklerinin önemine dikkat çekiyorlar.

İş birliklerinin nasıl bir avantajı olacak?

GamesUp

Ortaklık bünyesinde girişimciler için yeni kuluçka merkezleri, hızlandırma ve eğitim programları gibi bir çok çeşitli etkinliğe yer verilecek. Bu iş birliği, daha fazla girişime destek verilmesinin yanında desteklerin kapsamının genişlemesine katkı sağlayacak. İş birliği aynı zamanda yeni başarı hikayelerinin yazılmasını da sağlayacak.

Game Factory Genel Müdürü Erdal Sarı, Türkiye’deki oyun dünyasının iki liderin güçlerini birleştirmesinin girişimlere yalnızca geniş bir destek paketi sunmanın yanında yeni programlar ve etkinliklerle de Türkiye’yi dünyada oyun sektörünün merkezi konumuna getireceklerini söylüyor.

YTÜ Yıldız Teknopark Startup House ve Game Factory web sitelerindeki bilgilere göre, GamesUp projesi sayesinde mobil oyun ve e-spor dikeyinde İstanbul’da bulunan en büyük çaplı kuluçka merkezi yapılıyor. 70 oyun girişimine ev sahipliği yapan GamesUp, katma değeri yüksek, yenilikçi, ileri teknoloji ürün ve hizmetleri üretme potansiyeli yüksek olan girişimcilere eğitim, mentörlük ve finansman destek sağlıyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir