Qualcomm, Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) Xiaomi, Oppo, Vivo, Motorola ve Honor dahil olmak üzere çok sayıda telefon üreticisinin telefonlarına uydu iletişim yetenekleri getirdiğini duyurdu. Ancak üreticiler, bu özelliklere ilk olarak hangi cihazlarında kullanacakları ve şirketlerin bunları ne zaman piyasaya süreceği konusunda ayrıntı vermedi.

Qualcomm’un bilgisayar işlemcisi 2024’te çıkacak

Qualcomm , geçen ay Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) uydu servis sağlayıcısı Iridium ile ortaklaşa Snapdragon Uydu teknolojisini tanıttı . Bu çözümü kullanarak akıllı telefonlar, acil durumlarda uyduları kullanan iki yönlü mesajlaşma ve diğer mesajlaşma uygulamalarına sahip olabilir.

Yonga üreticisi, Snapdragon Satellite (uydu) olarak isimlendirdiği teknolojiye ait yakında çıkacak olan Radio modemlerde ve akıllı telefonlar için birden fazla 8 ve 4 serisi işlemci modellerinde kullanılabileceğini söyledi.

Qualcomm ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Francesco Grilli yaptığı açıklamada; “Snapdragon Satellite teknolojisini yeni nesil cihazlara dahil ederek, iş ortaklarımız, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılarına acil durum servis sağlayıcıları ile açık havada aile ve arkadaşlar ile iletişim kurmasına olanak tanıyan, olgun ve ticari olarak mevcut işbirliğimiz olan LEO Constellation Company sayesinde uydu mesajlaşma yetenekleri sunabilecekler.” dedi.

Snapdragon Satellite rakipleri

Geçen yıl Apple, iPhone 14 serisiyle uydu tabanlı acil durum iletişim özelliklerini tanıttı – önce ABD ve Kanada’da, daha sonra Globestar’ın uydu ağı aracılığıyla Fransa, Almanya, İrlanda ve Birleşik Krallık’ta . Geçen hafta Samsung, gelecekteki bir akıllı telefona yerleştirme sözüyle kendi uydu teknolojisini de duyurdu.

Dahası, CES’te kendi uydu teknolojisini de duyuran İngiliz akıllı telefon üreticisi Bullitt, MWC’den birkaç gün önce uydu bağlantılı sağlam bir akıllı telefon duyurdu. Tayvanlı yonga üreticisi MediaTek’de etkinlikte akıllı telefonlar için uydu baçocuklağlantı çözümünü de sergilemeye hazırlanıyor . Bu teknolojinin temel amacı ağ bağlantısının erişilebilir olmadığı uzak bölgeler için acil durum uydu iletişimi sağlamak. Şirketler şu anda buna sahip olacak yeni akıllı telefonların temellerini hazırlıyor.

https://www.indir.com/haber/qualcomm-akilli-telefonlara-yeni-ozellik-geldi/

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir