Bilgisayar korsanları kripto para şirketi Nomad’dan 192 milyon dolar değerinde Ethereum ve stablecoin çaldı. Olay, kripto para tarihine şimdiden geçmeyi başardı.

Geçtiğimiz dönemlerde 22 milyon dolarlık bir fon toplayarak önemli bir başarı elde eden Nomad, şimdi hırsızlık olayı ile karşı karşıya. Coinbase gibi sektörün önde gelen şirketlerinden yatırım alan Nomad’ın 192 milyon dolarlık bir saldırıya maruz kaldığı öğrenildi. Konuyla ilgili detayların gündemde yer almaya başlamasının ardından Nomad, Twitter adresinden bildiri yayınlayarak incelemenin başlatıldığı ifade edildi.

Nomad değiş tokuş aracında milyonluk hata

Konuyla ilgili yapılan ilk açıklamalara göre hırsızlık kullanıcıların farklı kripto paraları değiş tokuş etmek için kullandığı araçta yaşandı. 2022 yılı genelinde 1 milyar dolar değerinde kripto para çalındı. Saldırılan büyük bir bölümünün aynı yeri hedeflemesi ise şirketlerin bu alandaki güvenliği arttırması gerektiğini ortaya koyuyor.

Kripto para şirketi Celsius Network battı

Bir ilk değil!

Cryptocurrency bridge olarak adlandırılan kripto köprüsünde meydana gelen saldırılar daha öncede yaşanmıştı. 2022 yılı genelinde Wormhole’dan 300 milyon dolar, Ronin Köprüsü’nden ise 615 milyon dolar değerinde kripto çalınmıştı.

Şirket tarafından yapılan son güncellemede ise şirketin tüm yetkili birimleri bilgilendirdiği ifade edildi. Anı zamanda hırsızlığın yaşandığı hesaplardaki zararların da giderileceği ifade edildi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir