Yatırımlarına devam eden Niantic, son satın almasının üzerinden henüz bir ay geçmemişken yeni bir satın alma daha gerçekleştirdi. Şirket, Yeni Zelanda merkezli artırılmış gerçeklik stüdyosu NZXR’yi satın aldığını duyurdu. Şirketin stratejik satın almaları, Niantic’in VR yerine AR’ı ön plana alan planının bir parçası.

Niantic’ten stratejik hamle

NZXR adlı şirket, pandemi dönemde iyi bir çıkış yapmıştı. Ekip, AR kulaklığı olarak geliştirdiği Magic Leap’i Avrupa ve ABD pazarında sunmuştu. Şirket daha sonrasında AR üzerine inşa edilen kaykay oyunu Skatrix ve interaktif tiyatro deneyimi olarak tanıtılan Destination Mars gibi projelerde çalışmış ve deneyimini geliştirmişti.

NZXR’nin açıklamalarına göre şirket, kalıcı bir ortaklık teklifini kabul etmeden önce Niantic ile işbirliği yaptı . Pokémon Go gibi oyunların arkasında çalışan şirket arasında yer aldı. Daha sonrasında ise iki şirket satın alma konusunda anlaşma sağladı. Satın alma büyük dikkat çekmiş olmasına karşın satın almanın bedeline yönelik bir açıklama yapılmadı.

Satın almayla ilgili olarak NZXR cephesinden yapılan açıklamalarda, “Niantic’in CEO’su John Hanke, ‘Metaverse distopik bir kabus’ diye yazdığında, daha önce veya o zamandan beri yayınlanan metaverse yutturmaca parçalarından çok daha fazla yankı uyandırdı. Daha iyi bir dünya verilemez. Çok çalışmamız gerekecek ve Niantic bize bu çabayı göstermede istekli olduklarını bize gösterdi.” Denildi.

Kasım ayında Niantic, AR deneyimlerini daha erişilebilir hale getirmek için ücretsiz Lightship AR Geliştirici Kitini tanıtmıştı. Kısa bir süre sonra, Pokémon Go ve Ingress’in yapımcıları, insanları ortak teknolojik deneyimlerle bir araya getiren bir “metaverse” için 9 milyar dolarlık değerlemeyle 300 milyon dolar topladı. Tüm bu gelişmeler, Niantic’in büyük bir planı olduğunu ortaya koyuyor. Bu yaz şirket tarafından yeni lansmanların yapılarak yeni teknolojilerin duyurulması bekleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir