Manuel Dietrich ve Marco Hochstrasser tarafından 2018 yılında kurulan internet pazarlamacılığı hizmeti Nexoya, düzenlenen Seri A turunda 4.7 milyon euro yatırım aldı. Eureka! Venture SGR tarafından yönetilen Seri A turuna BlackSheep,MadTech, Fund katılım gösterdi.

Zürih ve Berlin merkezinde pazarlama analitiği platformu olarak hizmet veren Nexoya, orta ve büyük boyutlarda şirketlerin dijital pazarlama yapabilmeleri için seçenekler geliştiriyor. Nexoya, orta ve büyük ölçekli şirketler için oluşturulan kanallar genelinde reklam bütçelerini optimize ederek otomatik hale getiriyor. Nexoya girişiminin, “Nexoya Marketing Analytics” adında kurulan SaaS platformu, çok kanallı pazarlama kampanyanlarını geliştirmek ve daha geniş kitlelere duyurmak için makine öğrenimi ve yapay zeka teknolojilerinden faydalanıyor.

Bu sayede Instagram, Facebook ve Google Ads gibi kanallardan önemli metrikleri birleştirerek tek bir formatta görüntüler sunuyor ve bu metriklerin izlenmesi sorumluluğu SaaS tarafından üstleniliyor. Nexoya, tahmine dayanan analitik yöntemini kullanarak toplanan verilerin analiz edilmesi için kampanya bütçelerinin ne ölçüde etkili olduğunun optimizasyonunu gerçekleştirebiliyor.

Nexoya’nın uyguladığı optimize işlemi sayesinde pazarlama ekipleri sorunları çözmekle uğraşmayarak görevlerine devam edebiliyor. Ayrıca otomatik veri odaklı kararlar basit hale getiren bu sistem pazarlama maliyetlerini %30’a kadar düşürüyor. Nexoya bünyesinde yer alan ekip, kullanıcılarının en etkili şekilde bütçe optimizasyonu alması için entegre olunan kanal yelpazesini genişletmeyi amaçlıyor. Nexoya şu an Magix, Sunrise, Generali,Kardex ve Yuh gibi büyük şirketlere hizmet sağlıyor. 2023 yılının sonunda kadar Nexoya ekibinin, 30 kişiye çıkarılması ve bu sayede daha hızlı hizmet sunması planlanıyor.

2023 yılının sonunda kadar Nexoya ekibinin, 30 kişiye çıkarılması ve bu sayede daha hızlı hizmet sunması planlanıyor.
Kullanıcılarına internet pazarlamacılığı hizmeti sunan Nexoya, 4.7 Milyon Euro yatırım aldı.

Nexoya Aldığı 4.7 Milyon Yatırımla Yeni Pazarlara Açılmayı Hedefliyor

Nexoya CEO’su ve aynı zamanda kurucu ortağı olan Marco Hochstrasser,Genele baktığımız zaman, inanılmaz derecede hızlı bir şekilde gelişim gösteren ve çok dinamik bir yapıya sahip olan dijital reklam pazarının oluştuğunu görüyoruz. Özellikle Chat GPT gibi büyük dil modellerinin ortaya çıkardığı başarılar, Xandr platformunun Microsoft tarafından satın alınması veya Apple Ads, Amazon Ads ve Walmart Ads gibi yeni reklam kanallarıyla dijital medya sektörü güçlü değişimler gösteriyor.”açıklamasında bulundu.

Nexoya’nın aldığı 4.7 milyon euro yatırım ile Almanya ve İsviçre’de büyüme faaliyetlerine hız kazandıracağı düşünülüyor. Ayrıca yeni sermaye Nexoya’nın Birleşik Krallık ve İtalya gibi ülkelerde yeni pazar açılmasına da katkı sağlayacak

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir