Netflix, geçtiğimiz günlerde 30’dan fazla ülkede indirim yaptığını açıkladı. Bu hamle ile birlikte kullanıcıların platforma devam etmelerinin en iyi yolunu aramaya çalıştığını söyleyebiliriz. Akış hizmetinin, dünya çapında üç düzineden fazla ülkede aylık abonelik maliyetlerini düşürdüğü ve bazı indirimlerin mevcut aylık aboneliğin yarısı kadar olduğu bildiriliyor.

Netflix
Netflix

 The Wall Street Journal, indirimli abonelik ücreti alacak ülkelerin Orta Doğu (Yemen, Ürdün, Libya ve İran), Doğu Avrupa (Hırvatistan, Slovenya ve Bulgaristan), Latin Amerika (Nikaragua, Ekvador ve Venezuela), Kenya ve Asya (Malezya, Endonezya, Tayland ve Filipinler). Kesintiler her yerde aynı miktarda veya yüzde de değil, ancak bazı pazarlarda fiyat indiriminin aylık abone maliyetinin yarısı kadar olduğu bildirildi.

Netflix’te bu süreçte ne gibi gelişmeler oldu? 

 Bir Netflix sözcüsü Gizmodo’ya bir e-posta ile “üyelerimizin deneyimini iyileştirmenin yollarını her zaman araştırıyoruz” dedi. Ayrıca “bazı ülkelerdeki planlarımızın fiyatlarını güncellediğimizi doğrulayabiliriz” açıklamasında bulundu. 

Netflix, fiyat indirimi görecek ülkelerin listesini Gizmodo’ya sağlamadı. 

 Karar, Netflix’in kullanıcı tabanını korumak için bir saldırı planı üzerinde hala karar verdiği bir zamanda geldi. 2022 baharında Netflix, akış hizmetinin yılın ilk çeyreğinde 200.000 kullanıcı kaybettiğini, sektör analistlerinin ise 2.5 milyon kullanıcı eklemesini beklediğini açıkladı. Bununla birlikte, Netflix en azından şirketin 2,4 milyon abone kazandığını açıkladığında, en azından üçüncü çeyrek kazanç raporuna göre, işleri tersine çevirmiş görünüyor.

 Netflix ayrıca şifre paylaşımını dizginlemek için çok çalışıyor. İlk başta Netflix, her yerde kullanıcıların kafasını karıştıran ve hayal kırıklığına uğratan şifre paylaşımını engelleme çabalarını çevreleyen koşullar konusunda net değildi. Ne yazık ki, Netflix bu ayın başlarında dört küresel pazara dışarıdan bir kullanıcının erişimi için ödeme yapma seçeneğinin yanı sıra yeni şifre paylaşım kuralları sunduğundan, hesap paylaşımındaki  sınırlamalar hala tam gaz devam ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir