Dünyanın en popüler dijital yayın platformu Netflix, Bir Şeyler Oynat özelliğini Android işletim sistemine sahip olan cihazlar için kullanıma sundu. 

Netflix Bir Şeyler Oynat özelliği Android kullanıcılarına yönelik sunuldu. Popüler dijital yayın hizmeti için sunulan bu yeni özellik, kütüphanede bulunan pek çok dizi ve film içerisinden hangisini izlemek için karar vermeyen kullanıcılar için son derece kolaylık sağlayan bir seçenek olacak. 

Netflix Bir Şeyler Oynat özelliği Android’de 

İlk olarak Android işletim sistemine sahip olan akıllı cep telefonlar veya tabletlere Netflix uygulamasını indirin ve açın. 

Uygulamanın alt kısmında yer alan “Bir Şeyler Oynat” seçeneğine tıklayın.

Seçeneğin üzerine tıkladığınızda, daha önce hiç seyretmediğiniz bir film ya da dizi önerileri ile karşılaşacaksınız. Bu içeriğin konusu başlığın hemen alt kısmında yer alacak. İçerikten memnun kalmanız halinde konunun altında bulunan “Başka Bir Şey Oynat” butonunu kullanarak platformun size farklı içerikler de önermesini sağlayabilirsiniz. En çok kullanılan dijital yayın platformu Netflix, “Play Something” yani “Bir Şeyler Oynat” özelliğini ilk olarak Nisan ayı içerisinde test etmeye başladı. Şirket, kullanıcı deneyimlerini önemli miktarda iyileştirecek olan bu özelliği dünya genelindeki tüm Android kullanıcıları için kullanıma sundu. 

27 1

Netflix, geçtiğimiz aylar içerisinde dijital yayın platformunun TV uygulamasına rastgele bir dizi veya film açma özelliğini sunmuştu. Kullanıcıların karar verme süreçlerini kolaylaştıran bu özellik, şu an için tüm iOS kullanıcıları için sunulmadı. Dijital yayın platformu, gelecek aylar içerisinde söz konusu bu özelliği iOS için de test etmeye başlayacağını aktardı. Aynı zamanda Netflix, Fast Laughs isimli TikTok benzeri olan bu özelliği ABD, Avustralya, Kanada, İrlanda, Hindistan, Malezya, Filipinler ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere pek çok pazarda Android cihazlar için kullanım açtı. 

Fast Laughs, Netflix platformunda eğlenceli içerik arayan filmi dizi veya buna benzer yapımları keşfetmek isteyen kullanıcılar için dikey olarak kaydırmalı ve tam ekran video seyretme imkan sunuyor. Kullanıcılar, yeni özelliği kullanırken çeşitli eğlenceli içeriklerle de karşı karşıya geliyor. Bu komik ve eğlenceli içerikler Kevin Hart’ın stand-up gösterisinden bir parça da olabilir, The Office’ten komik bir kısım olarak da sunulabilir

Netflix Bir Şeyler Oynat TV’de kullanma

Netflix’in TV uygulamasına getirilen son özellikler arasında yer alan içerik önerisine iki şekilde ulaşmak mümkündür. Söz konusu bu özelliği profil isminizin hemen altında veya ekranın sol kısmında yer alan gezinme menüsünde bulabilirsiniz. Bir Şeyler Oynat özelliği, size daha önce seyrettiğiniz bir film veya dizi göstermez. Seyretmiş olduğunuz içerikleri tekrar tekrar seyretmek istemezseniz bu yeni seçenek özellikle sizler için oldukça faydalı olabilir. Netflix, halihazırda zaten oldukça popüler bir platform olup, sunulan yeni özellikler ile kullanıcı deneyimini d aha da artırmayı başarır. Bu bağlamda sunulan Bir Şeyler Oynat özelliği kullanıcılar için pek çok kolaylık sağlayabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir