Kendi alanının dev isimlerinden Netflix, izlemeye dayalı olan öneri algoritmasını daha da iyi bir hale getirmek için “Buna Bayıldım!” seçeneğini getirdi. Netflic, içeriklerini seyretmesinin ardından şu ana kadar “bana göre değil” ya da “bunu sevdim” şeklinde değerlendirme yapmaya imkan tanıyordu.

Bunları da yukarı ve aşağı parmak işaretleri ile simgeleştiren firma, bu kez de yan yana yukarıya bakan iki parmak üzerinden “Buna Bayıldım!” seçeneğini kullanıcıların beğenisine sunmaya başladı. Söz konusu bu yeni seçenek, direkt olarak çok ama çok sevdiğiniz içeriklerin belirtilmesi için geliştirilmiş durumdadır. İzleyiciler tarafından çok beğenilen içerikler ile güncellenecek olan algoritmayla sevebileceğiniz diğer içeriklerin kullanıcıların karşısına daha iyi bir şekilde çıkarmak isteyen Netflix, esasında öneri konusunda alanın en iyilerinden fakat yine de  süreci daha da yukarı taşımak için çalışmalara devam ediyor. 

2 3

Firma bu altyapısı kendisi için şu şekilde açıklıyor; “Sevmek ne kelime, bayıldım diyorsanız puanınızla bunu gösterebilirsiniz! Daha iyi öneriler almak için puan verin” Netflix bilindiği üzere en son Türkiye merkezli fiyat artışı ile gündemde yerini aldı. Daha önce Temel paket için 26,99 TL, Standart paket için 40,99 TL, Özel paket içinse 54,99 TL ödeme yapılması gerekiyordu. Geçtiğimiz hafta itibarıyla ise fiyatlarda değişiklik yapıldı. Artık Temel paket 37,99 TL, Standart paket 57,99 TL, Özel paket ise tam 77,99 TL oldu.

Netflix Türkiye, güncel fiyatlar için kısaca şu sözleri aktardı; “Hem içerik sayımız her gün artıyor hem de en yüksek kalitede işler üretmeye devam ediyoruz. Fiyat politikamızı da buna göre ayarlıyoruz ve tüm ülkelerde farklı dönemlerde fiyat artışı yapıyoruz.” Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda yeni bilgiler elde edilebilir.

2022’de oynanabilecek 7 oyna-kazan oyunu

 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir